Antalya'da eşi ve diğer akrabalarının sahip cıkmaması nedeniyle tek başına 6 metrekarelik barakada yaşayan ve yuruyemediği icin bakıma muhtac olan Remzi Polat (82), yaşamını yitirdi. Yaşlı adamın bakımını ustlenen Erdem Belen, olum haberini vermek icin telefonla aradığı Remzi Polat'ın yabancı asıllı eşi M. Polat'ın "Sabah sabah piyangodan mı cıktın sen?" cevabıyla hayrete duştu.
[h=3]"BARAKADA YAŞAM MUCADELESİ VERİYORDU"[/h] 20 yıl once Zonguldak'ın Ereğli ilcesinden Manavgat'a gelen ve bir sure baharatcılık yaptıktan sonra işleri bozulan, Remzi Polat, 6 metrekarelik barakada yaşam mucadelesi veriyordu. İşitme ve konuşma gucluğu yaşayan ve bir suredir rahatsızlığı nedeniyle yuruyemediği icin yardıma muhtac hale gelen yaşlı adama, komşusu Erdem Belen sahip cıktı. Yaşadığı 6 metrelik barakada olu bulunan Remzi Polat'ın olu bedeni incelemenin ardından morga kaldırıldı.
[h=3]"GOZ GORE GORE OLDU"[/h] Remzi Polat'ın uzun suredir Manavgat'ta yaşadığını, 1 yıldır barakada kaldığını soyleyen Erdem Belen, "Durumunu herkese bildirdik. Ama kimse ilgilenmedi. Goz gore gore oldu. Ne akrabaları geldi, ne Manavgat'tan bir yetkili geldi. Kimse gelmedi, Remzi Polat burada oldu" diye konuştu.
[h=3]"AİLESİNE OLDUĞUNU BİZ HABER VERDİK"[/h] Remzi Polat'a bir suredir kendisinin baktığını ifade eden Erdem Belen, "Haftada 2-3 defa hastaneye acile goturdum. Ambulans cağırdım. Ambulans buradan gelip aldı. 3 gun hastanede yattı, sonrasında beni aradılar. Ben Antalya'daydım. Ambulansla buraya getirip bırakıp gitmişler" dedi. Remzi Polat'ın 5 kız kardeşi olduğunu soyleyen komşusu Erdem Belen, "Hep aradık. Kimse ilgilenmiyor. Olduğunu haber verdik. Bana 'Başın sağ olsun' dediler" diye konuştu.
[h=3]"SABAH SABAH PİYANGODAN MI CIKTIN?"[/h] Erdem Belen, gazetecilerin yanında Antalya'da yaşadığını bildiği Remzi Polat'ın resmi nikahlı eşi M. Polat'ı arayarak, yaşlı adamın olduğunu soyledi. M. Polat şaşırarak, "Ben onu hastanede biliyordum. Allah Allah" diye cevap verdi. Remzi Polat'la 6 senedir işinin bittiğini soyleyen M. Polat, "O kendi yaptıklarının cezasını cekiyor. Bana cektirdi" dedi. İddiaya gore, Erdem Belen'in "Şimdi emekli parasını alacaksın" dediği M. Polat, "Bu seni neden ilgilendiriyor? İstediğimi yaparım. İster alır yerim, istersem bir yere bağışlarım. Sabah sabah piyangodan mı cıktın sen?" diyerek telefonu kapattı.
Yaşlı adamının cansız bedeni ise incelemenin ardından sağlık ekipleri tarafından morga goturuldu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eşinin olduğunu komşusundan oğrenen kadının verdiği cevap herkesi hayrete duşurduBotextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı icerik sistemi