Cin genelinde 304 kişinin olumune neden olan, Cin'in Vuhan kentinden yayılan korona virusu sebebiyle Dunya Sağlık Orgutu (DSO) tarafından acil durum ilan edildi.Turkiye'de de pek cok kişi korona virusu şuphesi ile gozetim altına alındı. Şu ana kadar kimsede korona virusu tespit edilmedi.
[h=3]"İSTANBUL'DAKİ TURİSTLER MASKE TAKIYOR"[/h] İnsandan insana solunum yollarıyla da bulaşabilen hastalıktan korunmak icin pek cok kişi maske kullanıyor. Ancak İstanbul'da maske takanların buyuk bir coğunluğunu yabancı turistler oluşturuyor.
[h=3]"İŞİ ABARTIYORLAR"[/h] Maske kullanmayan vatandaşlardan Şukru Akbaş, "Bu işi abartıyorlar. 2 milyar nufusu olan bir ulkede 150 kişi olmesi dunya icin buyuk bir olay. Şu anda endişelenmiyorum" dedi.
[h=3]"CİNLİ GORDUĞUM İCİN TAKIYORUM"[/h] Cin'in Xi'an kentinden gelen 42 yaşındaki Chen Zaipeng ise maske kullanma sebebini şu sozlerle acıkladı:
"Cin'den geldikten sonra maske takmamızın sebebi sadece kendimizi korumak değil, buradaki vatandaşlara da 'biz onlemimizi aldık, bizden korkmayın' mesajı vermek. Burada kimse bize bir tepki vermedi, bizi gorup kacan olmadı. Bugun Cin'e doneceğiz. Ulkemizin bu durumdan kurtulması icin Cin vatandaşı olarak elimizden geleni yapacağız"
Japonya'dan gelen bir başka turist Katsuya Yamazaki ise, Turkiye'de virusun gorulmediğinden haberdar olduğunu belirterek, "Cok endişeliyim. Korkuyoruz. Japonya'dan cıktığımda daha iyi oldu diye duşundum ama burada da cok Cinli olduğunu gorduğum icin maske takıyorum" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İstanbul'da korona virusune maskeli onlemBotextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı icerik sistemi