Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda İsrailli yetkililer tarafından ucaktan indirilerek eşi ve cocuklarıyla 5 saat boyunca alıkonuldu. Hicbir acıklama yapmayan yetkililer işlemlerini bitirdikten sonra İstanbul'a donuş icin izin verdi.
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ailesiyle birlikte gittiği Kudus ziyareti sonrasında İstanbul'a donmek icin Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na geldi. Kartoğlu, eşi ve cocuklarıyla birlikte İsrailli yetkililer tarafından ucaktan indirildi.
[h=3]"5 SAAT ALIKONULDUK, HİCBİR ACIKLAMA YAPILMADI"[/h] Havalimanında 5 saat ailesiyle alıkonulduğunu dile getiren Başkan Kartoğlu şu acıklamayı yaptı:
"31 Ocak 2019 Cuma akşamı Kudus'e gercekleştirdiğimiz ziyaretimiz sonrası İstanbul'a donmek uzere Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda bulunduğum sırada İsrail yetkilileri tarafından ucaktan indirilerek eşim ve cocuklarımla birlikte alıkonulduk.
Yaklaşık 5 saat suren alıkoyma işlemi sırasında yetkililer tarafından şahsıma herhangi bir acıklama yapılmamış, sorularımıza ise cevap verilmemiştir. Yetkililerin işlemleri bitirmesinin ardından nihayet gece 01.50 sularında İstanbul'a donebildik.
[h=3]"BENİ EN COK UZEN COCUKLARIMIN DURUMDAN TEDİRGİN OLMASIYDI"[/h] Tamamen hukuksuz olduğuna inandığım bu keyfi alıkoyma işleminde beni en cok uzen ise cocuklarımın durumdan tedirgin olmasıydı. Cocuklarıma Kudus bilinci kazandırmak amacıyla gercekleştirdiğimiz bu ziyarette İsrail makamlarınca bana, aileme ve diğer vatandaşlarımıza uygulanan hukuk dışı yaklaşımı kınıyorum"
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İsrail'den kustah hareket! Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu ve ailesi havalimanında 5 saat alıkonulduBotextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı icerik sistemi
İsrail'den kustah hareket! Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu ve ailesi havalimanın
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İsrail'den kustah hareket! Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu ve ailesi havalimanın