Cin'in Vuhan kentinden yayılan ve tum dunyaya korku saran koronavirus sebebiyle toplamda 259 kişi hayatını kaybetti. 10 binin uzerinde kişiye koronavirus bulaştı. Tum dunya ulkeleri koronavirus kendi topraklarına bulaşmasın diye alarma gecti. İstanbul'da toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar arasında maske takanların sayısı hayli yukseldi.
[h=3]"HERKESE MASKE TAKMAYI TAVSİYE EDİYORUM"[/h] Turkiye'de henuz koronaviruse rastlanmadı ancak vatandaşlar kendilerince bazı onlemler almaya başladı. Virusten korunmak icin toplu taşımada maske taktığını belirten Fatmagul Sever, "Maskemi grip ve virusler icin onlem amaclı takıyorum. Sağlığımız icin guvenliğimiz icin takıyorum. Maske takmayı da herkese tavsiye ederim. Dunya Sağlık Orgutu alarm verirken ben tabii ki korkuyorum. Hepimizin onlem alması, ulkemizin daha cok dikkat etmesi lazım" dedi.
[h=3]"EVİMDE OLMADIĞIM HER AN MASKE KULLANIYORUM"[/h] Sever, "Ozellikle kucuk cocuklar icin, okullara, hastanelerde, toplu taşıma araclarında onlem alınmasını istiyorum. Dışarı cıktığımda, toplu taşımaya bindiğimde evimde olmadığım her an maskeyi kullanıyorum. Aileme, komşularıma ve kucuk cocuklara kullanmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
[h=3]"KENDİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ"[/h] Toplu taşıma aracından inen Gulten Kara, "Maske kullanıyoruz, toplu taşımalarda viruslere karşı kendimizi korumak zorundayız. Haberlerden sonra ne kadar ciddi bir hastalıkla karşı karşıya olduğumuzu gorduk" dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Yeni tip koronavirus ilk olarak Cin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Cinli yetkililer virus yuzunden bugune kadar 213 kişinin olduğunu bildirmişti.
Virus bulaşan kişilerin sayısının bin 527'sinin durumu ağır olmak uzere, 9 bin 692'ye cıkarken Dunya Sağlık Orgutu koronavirus salgını nedeniyle kuresel acil durum ilan etmişti.
Koronavirus salgını sonrası Turkiye'de maske stokları tukendi "Turkiye'de ilk koronavirus vakası" iddiası! Sağlık Bakanı Koca'dan acıklama geldi Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İstanbul'da toplu taşıma araclarında maske kullananların sayısı her gecen gun artıyor
İstanbul'da toplu taşıma araclarında maske kullananların sayısı her gecen gun artıyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İstanbul'da toplu taşıma araclarında maske kullananların sayısı her gecen gun artıyor