Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu arasında yaşanan deprem vergisi tartışmasının ardından İletişim Başkanlığı, Twitter hesabından 2003-2020'de deprem bolgelerine yapılan harcamalara ilişkin paylaşımda bulundu.
"Son 17 yılda 6 buyuk deprem yaşanan ulkemizde eğitim, sağlık, ulaştırma, kentsel donuşum, turizm, guvenlik, adalet, afet ve acil yardım ile sanayi altyapısı gibi bircok alanda deprem yardım ve yatırımları artarak devam ediyor. Cunku biz, birlikte Turkiye'yiz" ifadelerine yer verilen mesajda bir de video paylaşıldı.
[h=3]17 YILDA 1,21 TRİLYON HARCANDI[/h] Videoda 2003-2020'de toplam deprem vergilerinin 147,2 milyar lira olduğu, aynı donemde deprem bolgelerine yapılan toplam harcamanın ise 1,21 trilyon liraya ulaştığı, bu şekilde toplanan vergiden 8,3 kat fazla harcama yapıldığı belirtildi.
Paylaşımda 1999'da yaşanan Marmara ve Duzce depremleri, 2003'teki Bingol depremi, 2010'daki Elazığ depremi, 2011'deki Kutahya ve Van depremlerinin neden olduğu yaraların sarılması icin yapılan harcamalar aktarıldı.
Depremlere yonelik, eğitim, ulaştırma, sağlık, kentsel donuşum, turizm, guvenlik, adalet, afet ve acil yardım, spor, yurt yapımları, sosyal harcamalar, sanayi altyapısı harcamalarının 1,21 trilyon liraya ulaştığı belirtildi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu, Elazığ'da meydana gelen ve bircok ilde hissedilen 6.8'lik depremin ardından, "Deprem vergileri nereye harcandı?" diye hukumete yuklenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Kılıcdaroğlu'na "Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da Bay Kemal'e bu tur şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok" diyerek yanıt vermişti.

Son dakika: Erdoğan'dan "Deprem vergileri nereye harcandı?" diyen Kılıcdaroğlu'na sert tepki Kılıcdaroğlu'ndan "Van'a 20 katrilyon harcadık" diyen Erdoğan'a yanıt: Neden 644 insan olmeden once harcamadın? Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan-Kılıcdaroğlu tartışmasının ardından İletişim Başkanlığı'ndan 'deprem harcamaları' paylaşımı geldi