İngiltere'nin Liverpool şehrinde "insanlık olmemiş" dedirten bir olay yaşandı. Bir adam, fiyatı cok pahalı olan calıntı bir bisikleti satın alarak gercek sahibine ulaştı. 26 yaşındaki Ste Burke, 1760 dolarlık bisikletin değerli olduğunu bilerek, yanına yaklaşıp bisikleti almak isteyip istemediğini soran 3 kişiden bisikleti 104 dolara satın aldı.
Ste Burke, adamlar ona yaklaştığında arka tekerleğin uzerindeki bisiklet kilidini fark ederek, bisikletin calıntı olduğunu anladı. Ste, bisikleti satın almasının ardından resmini Twitter uzerinden paylaşarak sahibini aradı. Ardından bisikletin sahibini tanıdığını iddia eden bir kadın, Ste ile iletişim kurdu. Birkac saat sonra bisikletin sahibi Ste ile buluştu. Mağdur adam, bisikletin makbuzunu ve kilidin anahtarını getirerek kendisine ait olduğunu ispatladı.
Olayın kahramanı Ste, "Evinin yakın zamanda yıkıldığını ve yaşadığı bu zor zamanlarda onun icin iyi bir haber olduğunu soyleyerek bana teşekkur etti. Maaşının cuma gunu yattığını soyledi ve parayı o zaman gonderebileceğini soyledi ve ben 'hayır' dedim. Ona, evi yakın zamanda soyulmuş bir adamdan para almanın kendimi iyi hissetirmeyeceğini soyledim." dedi.
İngiliz perakendeci Halfords, Ste'ye ulaşarak kendisine bir bisiklet hediye etmek istedi, ancak bunu ucretsiz bir hediye icin yapmadığını belirterek gonullerde taht kurdu. Ste'nin yaptığı kahramanlık sosyal medyada viral hale geldi.
[h=2]Olayla ilgili Twitter kullanıcılarının tepkisi ise şu şekilde oldu:[/h]
İyi adam, umarım sonunda bunun icin odullendirilirsin
[h=3]Hatta Paypal hesabı isteyip harcadığı 104 doları bağışlamak isteyenler bile oldu...[/h]
[h=3]İngiliz perakendeci Halfords bisiklet hediye etmek istedi, ancak Ste kabul etmedi[/h]
Kesinlikle cok değerlisin. Yeteneklerimizi iyi olmak icin kullanmaya ne harika bir ornek.
Dunyada hala iyi insanlar var
Bir Adam, 1.760 Dolarlık Calıntı Bisikleti 104 Dolara Satın Alıp Sahibine Ulaştırdı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bir Adam, 1.760 Dolarlık Calıntı Bisikleti 104 Dolara Satın Alıp Sahibine Ulaştırdı