Gunumuz iş dunyasında artık bir tek universite mezunu olmak ya da tek bir yabancı dil bilmek gibi vasıflar yeterli değil. Birden cok yabancı dil bilmeli, universite diplomasının yanına olabildiğince cok sertifika ve eğitim eklemelisiniz. İnternet sayesinde ise bu yetkinliklere kavuşmamak icin pek bahane kalmıyor. edX gibi eğitim platformları sayesinde, dunya capında kendini ispatlamış universitelerin eğitim programlarına katılabilir ve buralardan alacağınız sertifikalarla CV ’nizi guclendirebiliyorsunuz.
edX uzerinden katılabileceğiniz pek cok farklı alanda eğitim programları var. Tamamen cevrimici olan bu eğitim programlarına katıldığınız zaman, konuyla ilgili pek cok yazılı ve gorsel kaynağa ulaşma ve konu hakkında uzman kişilerin anlatımlarını dinleme imkanınız oluyor. Bireysel kullanımların yanı sıra edX Business hizmetini kullanan şirketler, şirket bunyesinde bulunan tum calışanlarının ayrıntılı edX eğitimlerinden faydalanmalarını sağlayabilirler.
[h=2]edX uzerinden nasıl ders alınır?[/h]
Buradan edX'i acın, Register butonuna tıklayarak kayıt olun, Size uygun bir program ve dersi secenek kayıt olun. Platformda kayıt olduktan sonra ucretsiz olarak da katılabileceğiniz eğitim programları var. Fakat eğitim sonrası adınıza duzenlenmiş ve eğitiminizi belgeleyen bir sertifika istiyorsanız, dolar uzerinden belirlenmiş bir ucret oduyorsunuz. Eğitimlerin ucretli olanlarının fiyatları ise diğer online sertifika programlarıyla kıyaslandığı zaman biraz yuksek. Ancak alacağınız eğitimlerin dunyanın en prestijli universiteleri tarafından verileceğini ve aldığınız sertifikaların her yerde gecerli olacağını unutmayın.
[h=2]edX uzerinden eğitim veren kurumlar ve dersleri:[/h]
edX eğitim platformu uzerinden uluslararası alanda kendini ispatlamış pek cok kurumdan ve universiteden bircok alan uzerine eğitim alabilirsiniz. İster kendi alanınızda bir eğitim alıp gelişiminize katkı sağlayın ister başka alanlarda eğitim alarak yeni bir vizyon edinin. Ucretli ve ucretsiz olarak ders alabileceğiniz kurumlar ve eğitim programlarından size en uygun olanı secebilirsiniz.
edx ’te mimarlık, kultur ve sanat, teknoloji, kimya, iletişim, bilgisayar bilimi, gıda ve beslenme, iş guvenliği, felsefe, fizik, bilim, tıp gibi pek cok alanda aşağıdaki universitelerden ders alabilirsiniz:
Harvard, Boston, MIT, Sorbonne, Hong Kong, Caltech, Columbia, Oxford Universiteler dışında sektorun oncu firmalarından da dersler alarak, CV'nizi guclendirmeniz mumkun:
Microsoft IBM Amazon Web Services [h=2]edX eğitimlerinin avantajları:[/h]
Udemy ve benzeri platformların online eğitim fiyatlarıyla kıyaslandığı zaman edX certificate eğitim programlarının fiyatlarını yuksek bulabilirsiniz. Bu yuksek fiyatların en buyuk nedeni elbette dolar uzerinden fiyat belirleniyor olması. Fakat edX uzerinden alacağınız eğitimler arasında bircoğuna ucretsiz olarak katılabiliyor ve bazılarında ucretsiz sertifika da alabiliyorsunuz.
Ucretli eğitim programlarından birine katılsanız bile alacağınız eğitimi veren ve sertifika uzerinde yazan kurum Harvard, MIT, Microsoft, IBM gibi dunya capında kendini ispatlamış kurumlar olacak. Ayrıca tum eğitimler İngilizce ya da başka bir yabancı dil uzerinden verildiği icin yabancı dil gelişiminize de buyuk katkı sunacak ve herhangi bir iş goruşmesine gittiğiniz zaman sizi bir adım ileri taşıyacaktır.
[h=2]Ucretsiz edX eğitimleri:[/h]
edX uzerinden ucretsiz alabileceğiniz bircok online eğitim programı var. Adınıza duzenlenmiş bir sertifika ya da eğitimlerin temel programları dışında bir isteğiniz olursa belirli bir ucret odemeniz gerektiğini unutmayın. edX uzerinden katılabileceğiniz eğitimler ve kurumlardan bazıları şu şekilde;
Rochester Teknoloji Enstitusu tarafından verilen Eleştirel Duşunme ve Problem Cozme, Proje Yonetimi Yaşam Dongusu eğitimleri Massachusetts Institute of Technology yani MIT tarafından verilen Olasılık - Belirsizlik ve Veri Bilimi eğitimi Queensland Universitesi tarafından verilen Etkili Lider Olmak eğitimi Georgia Teknoloji Enstitusu tarafından verilen Python'da Bilgi İşlem I: Temeller ve Prosedur Programlama eğitimi Edinburgh Universitesi tarafından verilen Python Kullanarak Akıllı Analitiklere Giriş eğitimi Harvard Universitesi tarafından verilen Veri Bilimi eğitimi Berkeley Universitesi arafından verilen Veri Biliminin Temelleri eğitimi Wharton Universitesi tarafından verilen Stratejik Yonetim eğitimi Microsoft tarafından verilen Veri Analizi: Temel Beceriler ve Veri Biliminin Temelleri eğitimleri edX uzerinden katılabileceğiniz eğitim programları ile kendinizi geliştirebilir ve iş dunyasında daha sağlam adımlar atabilirsiniz. Sertifikanızın uzerinde uluslararası alanda kendini ispatlamış kurum ve universitelerin isimlerinin bulunmasının ne kadar onemli olduğunu unutmayın ve her gecen gun daha da gelişen dunyada yerinizi alın.
Harvard Universitesi ve MIT'ten Ders Alabileceğiniz Site: edX
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Harvard Universitesi ve MIT'ten Ders Alabileceğiniz Site: edX