İsvicre'nin Davos kasabasında bu yıl 50.'si duzenlenen Dunya Ekonomik Forumu'nda siyasetcilere ve iş insanlarına hitap eden Greta Thunberg, dunya capındaki iklim protestolarının iklim krizine karşı mucadele konusunda 'sadece ilk adım' olduğunu ve cok daha fazlasının yapılması gerektiğini acıkladı.
Greta Thunberg, konuşmasına iklim değişikliğiyle ilgili raporlarla başlayarak, kuresel ortalama sıcaklık artışını 1,5 santigrat derecenin altında tutmak icin şansımızın %67 olduğunu soyledi. Ayrıca yıllık karbondioksit salınımının 42 gigaton olduğunu belirten Greta, gunumuzun emisyon seviyeleri ile kalan kredimizin 8 yıldan daha az olduğunu belirtti.
Genc aktivist, zengin ulkelerin sıfır emisyona cok daha hızlı bir şekilde inmeleri ve daha sonra fakir ulkelere yardımcı olmaları gerektiğini, boylece dunyanın daha az şanslı bolgelerindeki insanların yaşam standartlarını yukseltebileceklerini ifade etti. Soylemlerinin bilimsel verilere dayandığını vurgulayan Greta, "Bilim insanlarını dinleyin ve şimdi harekete gecin" cağrısında bulundu.
Hukumetlerin iklim krizi karşısında başarısız olduğunu vurgulayan Greta, "Buna gercek bir kriz muamelesi yapmazsak, sorunu cozemeyiz. Hepimiz cevre ve iklim icin mucadele ediyoruz. Eğer buna daha geniş bir perspektiften bakarsanız, aslında hicbir şey yapılmadığını gorursunuz. Bundan cok daha fazlası gerekiyor. Bu sadece ilk adım." dedi.
[h=2]Greta Thunberg: Siz bunu anlayana kadar ben tekrar edeceğim[/h]
Greta, bu konuşmaları tekrar tekrar yapacağını belirterek, "Durust olmak gerekirse, medya organlarının veya iktidardaki insanların bunların ne anlama geldiğini anladığını sanmıyorum. Bunları haber yapmak istemediğinizi ve konuşmak istemediğinizi biliyorum, ama eminim ki bu sayıları siz de anlayana kadar tekrarlamaya devam edeceğim." dedi.
Forum oncesinde acıklanan Kuresel Riskler Raporu ’nu kamuoyuna sunan Davos uzmanları, dunyayı gelecek 10 yılda tehdit edecek en buyuk 10 riskin beşini iklim krizi ve cevresel risklerin oluşturduğunu acıkladı.
İklim Aktivisti Greta Thunberg, Şimdi de Davos Zirvesi'nde Yargı Dağıttı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- İklim Aktivisti Greta Thunberg, Şimdi de Davos Zirvesi'nde Yargı Dağıttı