Bursa ’daki Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yonetim kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın yerli otomobil TOGG ’un fabrikasını Bursa ’da kurmayı planladıklarını acıkladıktan sonraihtiyac duyulan teknik elemanları sağlamak icin calışmalara başladı.
Okul yonetimi ve oğrenciler, bu alanda yaptıkları başvuruların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmesini sevincle karşıladılar ve 2020-2021 eğitim-oğretim yılında Motorlu Araclar catısı altında ‘Elektrikli Arac Uretimi ’ adında bir dalın acılması planlanıyor. Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ’ne kayıt yaptırıp yerli otomobil uretiminde gorev yapmak ve teknik elemanlardan biri olmak isteyen oğrencilerin girmesi gereken bir sınav olacak. Sınavda başarı elde eden oğrenciler de ilgili bolumlerde okumaya hak kazanacak.
[h=2]Oğrenciler, altı farklı alanda eğitim gorecekler: [/h]
Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muduru Metin Sezer, okullarında altı farklı meslek alanı bulunduğunu dile getirdi ve sozlerine şu şekilde devam etti: “75 oğretmenimizle birlikte 950 oğrenciye hizmet vermekteyiz. Meslek alanlarının tamamı otomotiv uretimi uzerine kurulan ana merkezde otomotiv alanı olmakla birlikte, bunu destekleyen makine teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik, endustriyel otomasyon, bilişim alanlarından oluşuyor.”
Metin Sezer, 2020-2021 eğitim-oğretim yılında 'Elektrikli Araclar' dalının acılacağını ve bu dalda elektrikli aracların sahip oldukları teknolojileri yakından inceleyeceklerini belirtiyor. Sezer, “Oğrencilerimizin her biri altı alanda aldıkları eğitimle, aracın dış kaporta aksamından, kaynak kısmından, bukmesinden, boyasından, motor parcaları uretimine kadar tum otomasyon sistemlerini kapsayan bir eğitim almaktadırlar. Değişen teknolojiyle birlikte, ozellikle yeni aracımızın Bursa ’da uretilmesiyle birlikte biz de mutlu olduk. Cumhurbaşkanımızın bu mujdeyi vermesiyle birlikte tum Bursa kamuoyu, ilgili taraflar bu heyecanı yaşadılar ve biz de bu durumdan vazife cıkardık. Bakanlığımızın da bu aracın uretimiyle ilgili okulumuza boyle bir gorev vermesinden dolayı son derece onur duyduk. Bu surecten sonra teknolojimizi elektrikli araclar uzerine yoğunlaşmak suretiyle ayrı bir mekÂnda cocuklarımızı ceşitli modellerle birlikte geliştirme yonunde bir eğilim gosterdik” diyerek sozlerine devam etti.
Metin Sezer, ceşitli alanlarda calışmak icin nitelik sahibi olan oğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi ve sozlerine şu şekilde noktaladı:
“Fabrikada binlerce calışan olacak. Bu calışanların her biri farklı calışmalar yapacak. Bizim oğrencilerimiz de teknik eleman statusunde bunların elektrik teknolojisi boyutuyla birlikte farklı alanlarda, motor uretiminde, bataryaların bakımında, kaporta kısmında bu calışmaları yurutecekler. Bununla alakalı alt yapıyı oluşturmak adına farklı bir hacim belirledik. Okulumuzun hamisi olan İhracatcılar Birliği de bu calışmalara destek vermek suretiyle cocuklarımızı, bu aracın uretimi noktasında teknik donanıma yetiştirmek uzere calışmalarımızı surduruyoruz.”
TOGG'un Teknik Eleman İhtiyacını Karşılayacak Okul Belli Oldu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- TOGG'un Teknik Eleman İhtiyacını Karşılayacak Okul Belli Oldu