Kuşadası ve Didim ilcelerindeki sahillerde yaz gunlerini aratmayan yoğunluk yaşandı.

SAHİLLERDE YOĞUNLUK YAŞANDI
Ege Bolgesi’nin onemli turizm merkezlerinden Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilcelerindeki sahillerde yaz gunlerini aratmayan yoğunluk yaşandı.

SICAKLIK 25 DERECE OLCULDU
Sıcaklığın 25 derece olduğu Didim’de sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, sahillere adeta akın etti.

İlcenin dunyaca unlu plajı Altınkum’da yaz gunlerini aratmayan yoğunluk yaşandı.

SICAK HAVANIN TADINI CIKARDILAR
Turistlerin bazıları denizin keyfini cıkarırken, bazıları da kumsalda guneşlenip kitap okumayı tercih etti.

Kuşadası ilcesinde de 5 yıldızlı otellerin sahillerinde ozellikle Almanya ve Hollanda’dan gelen turistler yoğunluk oluşturdu.

''BU MUKEMMEL BİR ŞEY''
Hollandalı Cor Vandongen, AA muhabirine, ulkesinde hava sıcaklığının şu an sıfırın altına indiğini belirterek, "Kuşadası’nda gercekten muhteşem bir hava var. Orada neredeyse donarken, burada denize giriyoruz. Bu mukemmel bir şey." dedi.

Vandongen, Turkiye’nin yemeklerini ve insanlarını cok beğendiğini, tatil icin yine burayı tercih edeceğini ifade etti.

Almanya’dan gelen Hulya Durgun ise yaşadığı ulkede ekim ayında boylesi guzel bir havayı bulmanın cok zor olduğunu, sıcak havanın tadını cıkarmak icin Turkiye’ye geldiğini soyledi. AYDIN

(AA)