Fox TV ekranında 3. sezonuyla devam etmekte olan Yasak Elma dizisi, Sefirin Kızı ’nın gelmesinin ardından en cok izlenen diziler sıralamasında Pazartesi gunleri icin 3. sıraya inmişti. Cukur ’dan sonra ikinci gelen Yasak Elma, Sefirin Kızı ’nın muthiş cıkışı ile sırasını kaybetti ve yeniden ikinci olması da pek mumkun değil.Cukur ve Sefirin Kızı ’nın birincilik yarışı yaptığı pazartesi akşamı kendine has kitlesi ile yolculuğuna devam eden Yasak Elma, guclu rekabette kendi farkını sergilemek adına onemli bir adım attı.
Dizi kendi kendisini eleştirerek aslında cok onemli bir ornek verdi. Dizi sektorunde bu denli onemli oz eleştiri orneklerine rastlamak zor.
Ancak Yasak Elma boyle yaparak da başına dert actı. Zira izleyiciler bu durumun devam etmesini istiyor. Tabii ki bu oz eleştiri zorlu bir konu, aşırıya kacılır ise diziye katkı yapmaktan cok zarar verecektir.
Sina Koloğlu, Milliyet Cadde ’deki koşesinde bu kendi kendine eleştiri konusuna değindi ve şu noktaya dikkat cekti:
‘Yasak Elma ’, kendi kendini eleştiren bir dizi… Hatta, genelgecer, yerli yapım anlayışının da bir oz eleştirisi gibi… Ve bundan rahatsız değil. “Olayın farkındayım ama onemli değil, ben de aynı şeyi yapıyorum” diyerek, yoluna devam ediyor. Leyla, projenin ‘taze entrika ’ karakteri oluverdi.
Son bolumde Yıldız, onun Halit ’in yanında tekrar işe başlamasına karşıydı… Leyla da onu tehdit ediyor ve “Senin de bu işin icinde olduğunu Halit ’e soyleyeceğim” diyor. Caner ’le Ender arasındaki muhabbet şoyle: “Her gelen de kabak ciceği gibi acılıyor maşallah. Yani, ‘Ben bu entrikalara bulaşmayayım, intikamlar almayayım ’ diyen yok, hemen dalarlar.” Hayret acaba kim istiyor boyle olmasını?
Bir başka sahne daha, yine dizinin senaryo vasıtasıyla kendi eleştirisini yaptığı; Halit, kızı Lila ’nın Yiğit ’le yeniden beraber olmasını istemiyor. Durumu cozmesi icin Amerika ’da yaşayan annesi Zerrin ’i cağırıyor. Zerrin ise olan biteni oğrenince, kafası iyice karışıyor. Lila, annesini Yiğit ’le tanıştırıyor ve birlikte yemek yiyorlar. Ender de geliyor.
Zerrin, Ender ’e “Hay Allah neler goreceğim daha… Giderken (ABD ’ye yani) bir oğlun vardı (Erim ’i soyluyor). Geldim, bir tane daha oğlun (Yani Yiğit) ortaya cıkmış. Benim kızımla evlenmiş, boşanmış” diyor.
Ender yanıt veriyor: “Zerrin ’ciğim boyle detaylarda boğulma.” Soz, bize aslında… İzlerken duşunduklerimizi senaryo kaleme dokmuş. Sonra ‘kafaya takmaya gerek yok siz entrikaları izlemeye devam edin ’ mesajı var… Biz de zaten kafaya takmıyoruz ve her surprizi ‘olağan ’ kabul ederek izliyoruz!
Haberleri instagram'da takip et --> @dizifilmcom
Abone olun