Amerikan CNN kanalında yer alan haberde, Florida'da basına kapalı olarak gercekleştirilen parti toplantısında konuşan Trump'ın ses kaydı paylaşıldı.
[h=3]HEYECANLI DİYALOGLAR YAŞANDI[/h] Habere gore, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda Suleymani saldırısını anbean takip eden ABD Başkanı Trump ile komutanlar arasında "heyecanlı" diyaloglar yaşandı. Komutanların saldırıya ilişkin detayları onceden kendisiyle paylaştığını soyleyen Trump, Suleymani'yi taşıyan aracı nasıl takip ettiklerini anlattı.
[h=3]"ONDAN SONRA ANİDEN BOOM"[/h] Donald Trump, komutanların Durum Odası'nda, "İkisi bir arada efendim. (Saldırıya) 2 dakika 11 saniye kaldı. Arabanın icindeler ve silahlılar. Efendim son 1 dakika kaldı, 30 saniye, 10, 9, 8..." ifadelerini kullandığını aktardı. ABD Başkanı, saldırı anını ise "Ondan sonra aniden 'boom'. (Komutanlar) Yok edildiler efendim. Bağlantı kesiliyor. Son hatırladığım şey; 'Bu adam nerede' dedim" sozleriyle tasvir etti.
[h=3]"İHA İLE ANLIK TAKİP ETTİK"[/h] Soz konusu saldırıyı insansız hava araclarının bolgeyi izleyen kameralarından anlık takip ettiklerini belirten Trump, Kazım Suleymani'yi hedef alırken aynı zamanda Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Mehdi El Muhendisi'nin de oldurulduğunu hatırlattı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] ABD'nin 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudus Gucu Komutanı Kasım Suleymani'yi hava saldırısıyla oldurulmesinin ardından İran da 8 Ocak'ta ABD kuvvetlerinin konuşlandırıldığı el-Esed ve Erbil uslerine fuze saldırısı duzenlemiş ve iki ulke arasındaki gerginlik had safhaya ulaşmıştı.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Trump, Suleymani'nin oldurulduğu saldırının son anlarını anlattı
Trump, Suleymani'nin oldurulduğu saldırının son anlarını anlattı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Trump, Suleymani'nin oldurulduğu saldırının son anlarını anlattı