Zonguldak'ta, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Selahattin Heper'in (69) karnından, ameliyatla 11 kilo kitle cıkarıldı. Dr. İlhan Taşdoven, insanlarda yuzde 1'in altında gorulen bu kitlenin hafife alınmaması gerektiğini soyleyerek, "Bu tip kitleler cok nadir gorulur. Basit bir şişkinlik diye gecmeyelim. Muhakkak bir ust kuruluşa başvuralım" dedi.
Bartın'da yaşayan evli ve 1 cocuk babası ciftci Suleyman Heper, karnında meydana gelen şişlik nedeniyle İstanbul'da bir hastaneye başvurdu. Doktorlar, karnında kitle tespit edilen Heper'e ameliyatın riskli olabileceğini soyledi. Ağrıları artan Heper, ardından Bulent Ecevit Universitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Bolumu oğretim uyesi Dr. İlhan Taşdoven'in yaptığı muayenede, Heper'in ameliyat edilmesi kararlaştırıldı. Dr. İlhan Taşdoven ve araştırma gorevlileri Dr. İlke Aktuğ Buzkan, Dr. Yucel Karadere, Dr. Emre Karadeniz ve Dr. Aytan İsmailzada, yaklaşık 3,5 saat suren ameliyatla Heper'in karnındaki kitleyi cıkartmayı başardı. Cıkarılan kitlenin 45 x 50 santimetre boyutunda 11 kilogram olduğunu goren doktorlar şaşkınlık yaşadı. Heper'in kitle nedeniyle sıkışan ic organları da yerlerine yerleştirildi. Bugun yoğun bakımdan cıkarak normal odaya alınan Heper'in sağlık durumunun iyi olduğu oğrenildi.
[h=3]KARIN ŞİŞKİNLİĞİ OLANLAR MUTLAKA UZMANA BAŞVURMALI[/h] BEU Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Bolumu Oğretim Uyesi Dr. İlhan Taşdoven, hastasının karın şişkinliği şikayetiyle kendilerine başvurduğunu soyledi. Yapılan muayenesinde hemen ameliyata alınmasına karar verdiklerini anlatan Dr. Taşdoven, şoyle konuştu:
"Bize karın ağrısı şikayetiyle başvurdu. Dış merkezde bir kitle tespit edilmiş. Bize sevk ettiler. Servise yatırdık. Ameliyata girdiğimizde karnı tamamen kaplayan buyuk bir kitle vardı. Bu kitlenin diğer organları ittiğini gorduk. Diğer organlara zarar vermeden kitleyi tamamen cıkarttık. Cıkarttıktan sonra hastanın kitlesini tarttığımızda yaklaşık 11 kilogram olduğunu gorduk. İtilen o organları tekrar yerlerine yerleştirerek ameliyatımızı sonlandırdık. Hastamızın bugun 3'uncu gunu. Herhangi bir sorunu yok. Bu tip kitleler cok nadir gorulur. Yaklaşık yuzde 1'in altındadır. Basit bir şişkinlik diye gecmeyelim. Muhakkak bir ust kuruluşa başvuralım. Bu hastalık sinsidir. Karın şişkinliğiyle hasta gelir. Bu tur kitlelerin ustune gitmek gerekiyor. Kaybolur gecer denmemesi gerekiyor. Bunlar sinsi buyur ve eğer tedavi edilmezse daha buyuk sonuclar oluşur. Yaşam suresini kısaltır."
[h=3]DOKTORLARA TEŞEKKUR ETTİ[/h] Selahattin Heper ise karnındaki şişkinlik nedeniyle hastanelere muracaat ettiğini, sonuc alamayınca Zonguldak'a geldiğini ifade ederek, "Karnımda ağrı vardı. Kendime baktığımda karnımda kist olduğunu fark ettim. Hastaneye başvurdum. Oradan sonuc alamayınca buraya başvurdum. Şu an cok iyiyim. Doktorlarıma teşekkur ediyorum." dedi.
Heper'ni bir hafta daha gozetim altında tutulduktan sonra taburcu edilmesinin duşunulduğu bildirildi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Karın ağrısıyla hastaneye gitti, karnından 11 kiloluk kitle cıkarıldı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti, karnından 11 kiloluk kitle cıkarıldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Karın ağrısıyla hastaneye gitti, karnından 11 kiloluk kitle cıkarıldı