Sayın bakanİYİ Parti, Halic Kongre Merkezi'nde "Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gercekler" paneli duzenledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'ın ev sahibi olduğu panele, İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.
Sozcu'den Ozlem Guvemli'nin haberine gore; panelde konuşan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'u yaptırmayacaklarını yineleyerek "Siz butun İstanbul'un deprem sorununu ortadan kaldırabilecekken İstanbul'a boyle bir yuku reva goruyorsunuz. Niye? Yine betona gomeceksiniz İstanbul'u. Bu surecin sonunda maliyet olarak da cok yanılacaksınız. Bunu yaptırmayacağız bunu soyleyeyim" dedi.
[h=3]"UCE BEŞE BAKILMAZ, BİR ŞEY SOYLEYELİM"[/h] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu projeden yılda 8 milyar dolar, Ulaştırma Bakanı'nın da 5 milyar dolar gelir beklediği yonundeki acıklamalarını hatırlatan İmamoğlu "Burada da aslında farklı veriler var. Tabiri caizse 'uce beşe bakılmaz bir şey soyleyelim'. Bu cocuk oyuncağı değil. 15 milyar dolara bir projeyi mal edeceksiniz, yılda 5-8 milyar dolar kazanacaksınız. Yani 2 yılda parayı cebe koyuyoruz. Buna hic kimse inanmaz" diye konuştu.
[h=3]"CHP'LİLER ARSA ALIYOR" ACIKLAMASINA YANIT[/h] "İsraf duzeni ve insanların aldatılma duzenine" dair bir bilgi paylaşmak istediğini belirten İmamoğlu, Kanal İstanbul guzergahında 2011 yılından bu yana el değiştiren 30 milyon metrekarelik araziye dikkat cekti.
İmamoğlu, Cumhurbaşkanı'nın "kimin orada arsa alıp almadığı bizi ilgilendirmez" sozlerine yanıt vererek şu ifadeleri kullandı;
"Dun başka bir acıklama geldi ama 30 milyon metrekarenin uzerinde burada arazi el değiştirdi. 'Tek bir metrekarelik arsa hareketi olmamıştır' dediler. Sayın bakan acıkladı. Ben 30 milyon metrekare diye acıklama yaptım, yalanlama bekliyordum. Yalansa 'başkan sen yalan konuşuyorsun' desinler. Hicbir yalanlama gelmedi.
Sayın Cumhurbaşkanı dun 'kimin orda arsa alıp almadığı bizi ilgilendirmez' diye cevap verdi. Ve bu cevabın daha da otesi 'CHP'liler orada arsa alıyor' diye ihbarda bulundu. Tamam olabilir. Zaten biz orada 'arsa hareketi yapılıyor' dedik. Acıkcası bizim elimizdeki tapu verileri, satın alan kişilerin ya da şirketlerin hangi partiye oy verdiklerini gosteren bir mekanizmaya henuz sahip değil. Boyle bir veriye sahip değiliz."
[h=3]"BU PROJEYE KİM MECBUR?"[/h] Bu projeye "kim mecbur" diye soran İmamoğlu şunları soyledi;
Biz mecbur değiliz. Kucuk bir azınlık mecbur. Kim mecbur? Evet o 30 milyon metrekarelik arsayı satın alanlar mecbur. Hayatlarını oraya bağlamışlar. Acıkcası bu kanalı ve kanalın etrafındaki binaları yapacak olanlar da mecbur olabilirler. Onu da anlayabiliyorum. Ama biz Kanal İstanbul'a asla mecbur değiliz.
İstanbul halkının da boyle bir niyeti yok. Kabul etmiyor vatandaş. İsraf duzeninden beslenenlere biz İstanbul'un yonetiminin kapılarını el birliğiyle kapattık. Artık israf duzeninden kimse faydalanmıyor İBB'de.
Biraz da bu surecin tetiklediği konusunda şuphelerim vardı. Sayın Meral Akşener 'suclusu sensin' deyince duşunmeye başladım. Evet galiba 2019 secimleri biraz bu işin tetikleyicisi oldu. Sureci bu anlamda tetikledi. Biz İBB'de kamu kaynaklarını ahlaklı şekilde kullanılması icin caba gosteriyoruz.
Partizanlığa asla musaade etmiyoruz. İsraf duzenine alışmış insanların Kanal İstanbul'a mecbur olduklarını duşunuyorum. Biz mecbur değiliz. İstanbul halkı mecbur değil.
[h=3]"ESAS SUKSE YAPAMADIĞIMIZ ALANLAR…"[/h] Ankara'da Akıllı Şehirler Buluşması etkinliğinden Teknoloji Bakanı'nın yaptığı konuşmaya da tepki gosteren İmamoğlu şoyle konuştu;
"Ne yazık ki bu ulkede bir musameredeki konuşma gibi Teknoloji Bakanı cıkıp 'Kanal İstanbul da Kanal İstanbul' konuşması yapıyor. Teknolojinin konuşulması gereken bir buluşmada. Akıllı şehirlerin konuşulması gereken bir buluşmada. Orada da ifade ettim burada da ifade edeceğim. Esas sukse yapamadığımız alanlar onlar.
Ulkemizin 5 yılda yuksek teknoloji urunlerine dair ortaya koyduğu cari acık ithalat ihracat arasındaki fark 2019 haric 107 milyar dolar. Bunlar ne biliyor musunuz? Yazılım vs. yuksek teknoloji urunlerine urettiklerimizle satın aldıklarımız arasında… Hani diyoruz ay petrol bağımlısı bir ulkeyiz. Hayır, biz daha cok teknoloji bağımlısı bir ulkeyiz.
İnsanlar uretiyor, biz tuketiyoruz. Onun icin bunu cozeceğine teknoloji bakanı efendim, cop dağlarını cok iyi hatırlıyormuş, 25 sene once bu şehir kurtulmuş onun icin kanal da kanal. İyi yapılan her şeyi biz zaten alkışlıyoruz.
Bu şehre sayın Cumhurbaşkanı da hizmet etmiştir. Onceki ve sonraki Buyukşehir Belediye Başkanları da hizmet etmiştir. Allah hepsinden razı olsun. İyi yaptıkları şeylere ama dolayısıyla İstanbul dunyaya meydan okuyacaksa genclerin uretime, genclerin teknolojiye dair, yeni nesil uretime dair ortaya koyacağı şeylerle sukse yapabilir ve meydan okuyabilir. Acıkcası İstanbul bu kanal tartışmasından inşallah el birliği ile kurtulacaktır.
Bu asla siyasi bir mesele değil hayati bir meseledir. Biz buna bu gozle bakıyor ve bu kararlılıkla bu calışmalarımızı ve hukuki mucadelemizi veriyoruz."
[h=3]"YANLIŞTAN DONUN CAĞRISI"[/h] İmamoğlu, Ankara'daki butun yetkililere şoyle seslendi;
"Bu işin altına imza atan, olur ya imza attırılan insanlar olabilir butun İstanbullular adına onların vicdanına sesleniyorum. Gelin aklı, bilimi deneyin. Gelin bir daha duşunun, bakın bu yanlıştan siz donun. Bu millet sizi bu yanlıştan dondurmesin. Siz donun. Vicdanınızın sesine kulak verin. Bu insanların feryadına kulak verin.
Ve bu eşsiz şehre geri donuşu olmayan bir ihanete kalkışmayın. Cunku bu şehir hepimize, gecmişimizden bize emanet edilen bu şehir geleceğe aynı sağlıklı şekilde emanet edilsin diye teslim edildi. Umarım bunu sağlayacağız ve sizin bu şehre bu buyuk kotuluğu yapmanıza fırsat tanımayacağız."
[h=3]"MUHALİF OLANLARI CAĞIRDIK GELMEDİLER"[/h] İmamoğlu, İBB'nin duzenlediği Kanal İstanbul Calıştayı'na da muhalif duşunceye sahip 20'ye yakın ismi davet ettikleri, 7-8 kişinin kabul ettiğini ama bir kala katılmayacaklarını soylediklerini aktardı.
İmamoğlu, hukumetin tum ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerini de davet ettiğini ama hicbirinin katılmadığını vurgulayarak "Tam muhalif demeyelim ama farklı goruşu olan yani kanalı savunmuyor ama olsa da olur olmasa da olur diyen sadece bir kişi davetimizi kabul etti. Katıldı. Ben de bir gun sonra arayıp teşekkur ettim" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul'la ilgili yaptığı arsa cıkışına İmamoğlu'ndan
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul'la ilgili yaptığı arsa cıkışına İmamoğlu'ndan