İncesu ilcesi Fırınonu Mahallesi'nde 31 Mart yerel secimlerinde gorevi boyunca muhtarlık maaşını almayacağını vadeden 30 yaşındaki Karamuk, "Niyet hayırsa akıbet de hayır olur" mesajıyla aday olup muhtarlığı kazandı. Secimi kazandıktan bir gun sonra mahallenin tum cocuklarına oyuncak dağıtan Karamuk, muhtarlık maaşının tamamını ve daha fazlasını okul, sağlık ocağı ve ihtiyac sahipleri icin harcayarak herkesin yardımına koşuyor. Muhtar Karamuk, sadece muhtarlık maaşını değil oğrenci ve işci taşımacılığından elde ettiği gelirden de yardımda bulunduğunu soyledi.
[h=3]"5 YIL BOYUNCA BAĞIŞLAYACAĞIM VAADİYLE YOLA CIKTIM"[/h] Secimi kazandığı icin mutlu olduğunu belirten Karamuk, "Ben yoksul bir ailenin cocuğuydum. Hep yoksulluk gordum ve hep calışıp cabaladım. Kucukken bir cikolata alamamanın sebeplerini ailem bana cok değişik şekilde anlattı. Ben de ailemle ve cevremdekilerle fikir alışverişi yaparak muhtarlık maaşımın tamamını gorevim suresince 5 yıl boyunca bağışlayacağım vaadiyle bu yola cıktım. 31 Mart secimlerinde de olumlu bir şekilde muhtarlığı kazandım. 'Niyet hayırsa akıbet de hayır olur' diye sloganımız vardı ve bu şekilde biz yola cıktık. Başarılı da olduk. İlk vaadim maaşımın tamamını Hazreti Ebubekir Camisi ve Yavuz Sultan Selim Orta Okulu oğrencilerinin ihtiyaclarına harcamaktı. Secimi kazandıktan bir gun sonra cocukları sevindirmek icin oyuncak dağıttım" dedi.
[h=3]"BİR COCUĞU SEVİNDİRİNCE EN COK BEN MUTLU OLUYORUM"[/h] Kapısına gelen hic kimseyi boş cevirmediğini dile getiren Karamuk, "Yoksul insanlara yardım ediyorum, sokakta gezen cocukların ayakkabısı yoksa isimlerini alıp daha sonra onlara ayakkabı alıyorum. Okul mudurleriyle istişare icindeyim. Onlarla surekli goruşup hangi cocuğun ihtiyacı varsa bana soyluyorlar. Secim surecinde 'Gorevim boyunca muhtarlık maaşımı almayacağım' diye en buyuk vaadi ben verdim. İnanmayanlar cok oldu ama ben secimi kazanıp vaadimi yerine getirince beni tebrik ettiler. Şimdi bir cocuğu sevindirince en cok ben mutlu oluyorum. Aylık 3 bin lira harcıyorum belki ama birine yardım edince bakıyorum diğer taraftan hic olmadık bir yerden kapı acılıyor, bir iş geliyor" ifadelerini kullandı.
[h=3]"MUHTARIMIZ VAATLERİNİ YERİNE GETİRDİ"[/h] Mahalle sakinlerinden Fatih Demir de secim vaadini tutan muhtarlarıyla gurur duyduklarını soyledi. Secim surecinde muhtarlarının vaadini tutmayacağını soyleyenlerin olduğunu anlatan Demir, şoyle konuştu:
"Biz muhtarımızın vaatlerine inanıyorduk coğunu da inandırdık. Biz kapı kapı dolaşıp 'Umut, muhtar olursa maaşını bağışlayacak' dediğimizde bize 'Oyle bir adam var mı?' diyerek yuzumuze kapıyı kapatanlar da oldu. Şukur muhtarımız vaatlerini yerine getirdi. Umut gerek camiye, gerek sağlık ocağına gerekse butun maaşını oğrencilere bağışlıyor. Vaatlerini yerine getiriyor. Bu zamanda boyle bir muhtar bulup memnun olmamak sacmalık olur. Bize inanmayıp kapılarını yuzumuze kapatanlar şimdi 'Muhtarımız Umut' diyor."
[h=3]"ETRAFINA UMUT SACIYOR"[/h] Mahalle halkından Murat Sargın ise muhtarlarının hayır işinde adeta kendisiyle yarıştığını belirterek, "Muhtarlığa adaylığını koyduğunda genc olduğu icin oy verirler mi diye duşunduk ama buyuk farkla secimi kazandı. Umut, cok yardım yapıyor. Hatta gecenlerde gece yarısı bizi kaldırdı ve yeni taşınan birinin ihtiyacı olduğunu soyledi. Bu arkadaşımızın evine eşya taşıdık. İnsanlara maddi yardım yapıyor, onunla beraber manevi yardım da yapıyor. Bir nevi etrafına umut sacıyor" dedi.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kucukken bir cikolata alamayan muhtar Umut, mahallesine 'umut' oldu