İstanbul Sabiha Gokcen Uluslararası Havalimanı'nda hizmet vermeye başlayan modern uyku kabinleri vatandaşlardan ilgi goruyor. Saatlik olarak kiralanan kabinler, konforuyla da dikkat cekerken, fiyatı ise dudak ucuklatıyor. Kabinlerin saatlik ucreti 7 euro+ KDV.
İstanbul Sabiha Gokcen Uluslararası Havalimanı'nda modern uyku kabinleri bir hafta once hizmet vermeye başladı. Havalimanında ucuşlarını bekleyen yolcuların konforu icin tasarlanan alanda kadın ve erkek bolumleri ayrı 10 kadın 18 erkek ve bir de aile kabini bulunuyor. Yolcuların yastık, battaniye, sınırsız internet ve sınırsız cay-kahve gibi ihtiyacları da dahil saatlik 7 euro+KDV ucretiyle kiraladığı alanlara ise QR kodlarla giriş yapılıyor.
[h=3]İCERİYE OKYANUS SESİ VERİLİYOR[/h] Yolcuların valizlerini koyabilecekleri kendilerine ozel dolapların da duşunulduğu alanda uyku kabinlerinin icerisinde televizyondan yolculara tahsis edilmiş ozel tabletlere kadar bircok şey bulunuyor. Sesten izole edilen alanda yolcuların rahat dinlenebilmeleri icin kabin icerisinde ayrıca okyanus sesi bir hoparlor vasıtasıyla yolculara ulaştırılıyor.
[h=3]EĞER YOLCU İSTERSE, UYANDIRILIYOR[/h] Kabinlerde dileyen yolcular, ucuş saatlerine yakın uyandırılıyor. Kısa sure sonra ise Kepler markası adı altında hizmete sunulan uyku kabinlerini kullanan vatandaşlara bir robot da hizmet vermeye başlayacak. İstanbul Sabiha Gokcen Uluslararası Havalimanı Ticari İşler Direktoru Yucel Ecer ve Kepler kurucusu Omer Alaettinoğlu da havalimanında yeni hizmete giren uyku kabinleri hakkında bilgi verdi.
[h=3]"TUM DUNYAYA YAYILACAK"[/h] Uyku kabinlerine yolcuların gosterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade eden İSG Ticari İşler Direktoru Yucel Ecer, "Uzun zamandır calıştığımız bir projeydi ama faaliyete gecmesi yaklaşık 1 haftayı buldu. Bu zaman dilimi icinde de yolcularımız oldukca yoğun bir şekilde uyku kabinlerimizi kullanmaktalar. Onumuzdeki donemlerde de biz aslında bu artan talebi karşılamak icin ilave alanları da bu kapsamda kullanmayı duşunuyoruz. Ozellikle ilk hafta itibariyle cok olumlu tepkiler aldık. Sabiha Gokcen Havalimanı aynı zamanda bir transfer merkezi olduğu icin de bağlantılı ucuşlar arasındaki saatleri dinlenmek icin geciren yolcular ozellikle bu bolgeye cok ilgi gosterdiler. Bu proje icin Turkiye ve dunyada bir ilk diyebiliriz. Fiyat, performans acısından da diğer havalimanlarıyla kıyasladığımzda cok on plana cıkan ciddi farklılıklar gosterebilen bir alan. Hem yolculara sakin dinlenebilecekleri ozel, onlara ozgu alanlar oluşturmuş oluyoruz. Hem de havalimanında onlara ekstra bir konfor alanı oluşturmuş oluyoruz. Zannediyorum cok kısa zaman icinde Sabiha Gokcen'de başlayıp tum dunyaya yayılacak olan bu projeyi bircok havalimanında gorme imkanımız olacak" dedi.
[h=3]"COK BUYUK İLGİ GORDUK"[/h] Mesleği nedeniyle yaptığı uzun yolculuklar sırasında havalimanında beklemek zorunda kaldığını ve uyku kabini fikrinin bu şekilde ortaya cıktığını ifade eden Kepler kurucusu Omer Alaettinoğlu, "Calışma saatlerimiz cok uzundu ve cok fazla seyahat etmemiz gerekiyordu dolayısıyla bir ucak kacırma vakası sonucunda Los Angeles Havalimanı'nda 7 saat yerde uyumak zorunda kaldım. Bunun uzerine boyle bir fikir doğmuş oldu. Sabiha Gokcen Havalimanı da sağ olsun boyle bir fikrin hayata gecirilmesi konusunda hem bize yer verdi, hem destek oldu. Yaklaşık bir hafta once bunu hayata gecirmiş olduk. Bizim 28 kişilik kapasitemiz var. Bu kabinlerin yanında yan tarafta bir dolap hizmetimiz var. Hem erkek hem kadın tarafında 3 adet tuvaletimiz, 2 adet duş alanımız var. Bir lunch alanımız var. Orada da cay kahve hizmetimizi ucretsiz olarak sunuyoruz. Dinlenme unitelerinde farklı ozelliklerimiz var. Televizyon izleme imkanı, tablet bilgisayarımız var. Ucuş bilgilerimizi canlı olarak gorebiliyoruz. Her misafirden sonra butun yastık kılıflarımız, battaniyelerimiz temizleniyor. Daha bir hafta olmasına rağmen dunyadaki farklı havalimanlarından cok buyuk ilgi gorduk. Yastığınızın yanında bir hoparlor var ve biz buradan bir okyanus dalgası sesi veriyoruz aynı zamanda hem bir rahatlatıcı hem bir maskeleme tekniği olarak kullanıyoruz. Misafirlerimize soruyoruz "uyandırılmak ister misiniz" diye tercih eden misafirlerimizi uyandırıyoruz ve ucaklarını kacırmadıklarından emin oluyoruz" diye konuştu.
[h=3]"UCUŞ YAPAN İNSANLAR İCİN KOLAYLIK OLUYOR"[/h] Uyku kabinini kullanan ve memnuniyetini ifade eden yolculardan Salim Emre Arslan, "Ucuşum var, yaklaşık 2-3 saat arası var, bende banklarda kalmak istemediğim icin uyku kabinlerini tercih ettim. Bence Her havaalanına yapılması lazım. Banklarda bircok insan uyuyor. Şu anda herkes de goruyordur. Fiyatı bence uygun, herkesin verebileceği bir para. Ucuş yapan insanlar icin gercekten kolaylık oluyor. Cok konforlu ben beğendim. Tabletten olsun televizyondan olsun istediğim her şeye bakabiliyorum. Sabiha Gokcen yetkililerine ve projeyi hayata geciren herkese cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Sabiha Gokcen'in modern uyku kabinleri