GeekBench ’in donanım verisinde yeni bir işletim sistemi seviyesi ortaya cıktı. Tabii GeekBench ’in bu konuya kolay manipule edilebilir bir sisteme sahip olması, olaya biraz şupheyle yaklaşılmasını gerektirse de bu, Google ’ın yeni işletim sistemi surumu Android R ’ın ilk kez ortaya cıkışı olabilir.
Goruntuleri ortaya cıkan GeekBench listelemesinde, bilinenlere ek olarak gosterilebilecek herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hesaplanan puanlar, aşağı yukarı Google Pixel 4 ile aynı değerlere sahip. Listeleme Snapdragon 855 yonga seti ve 6 GB ’lık RAM de gozukuyor. Dolayısıyla Android R icin şu an elle tutulur resmi bir veri bulunmuyor.
[h=2]Android R[/h]
Eldeki bu kısıtlı bilgiyle yapılabilecek olan tek şey spekulasyon ve isabetli tahminler olabilir. İşletim sistemiyle ilgili alınan en son onemli bilgi Android Open Source Project ’e ilişkindi ve maksimum “compose/mux” dosya sınırlamasının kaldırılmasına muhtemel gozuyle bakılıyordu.
Takma ad olarak Android 11 ’in ortaya cıkışı da bu zamanlara denk geliyordu. Zaten şu anda isimlendirme konusunda sayılardan ilerlemek Google ’ın elindeki en iyi ve tek secenek gibi duruyor. Google ’ın şu anki en guncel işletim sistemi surumu olan Android 10 da cıkmadan once Android Q olarak biliniyordu.
İsim konusunda Google ’ın sayılar yerine tatlı isimlerinden gitmesi belki adlandırma konusunda daha doğru bir tercihti. Ancak isimlendirme konusunu gecip GeekBench ’te ortaya cıkan Android R işletim sisteminin gercekten Pixel 4 ile birlikte geleceğini doğru olarak kabul edecek olursak yeni Android sisteminin ortaya cıkışının artık cok da uzakta olmadığını soyleyebiliriz.
Peki, siz isimlendirme konusunda ne duşunuyorsunuz? Sizce sayısal olarak ilerleyen isimlendirmeler mi kulağa daha hoş geliyor yoksa Google ’ın daha once yaptığı gibi tatlı isimlendirmeleri mi? Fikirlerinizi, yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
Android R Kurulu Pixel 4, GeekBench'te Ortaya Cıktı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Android R Kurulu Pixel 4, GeekBench'te Ortaya Cıktı