İnsanlığın tarih boyunca merak ettiği, teoriler urettiği, araştırdığı konulardan bir tanesi de bu koca evrende bizden başka yaşam formu var mı? Bizden başka akıllı yaşam formu var mı? Bilim insanları ve araştırmacılar, yıllardır bu soruyu cevaplamak uzerine calışmalar yapıyorlar.
Dunyanın ceşitli universitelerindeki bilim insanları, araştırmacılar, uzay ajansları bu sorunun cevabını bulabilmek icin surekli olarak evrenimizi, galaksimizi gozlemliyorlar. İşte bu sorunun cevabını arayan bilim insanlarından bir tanesi de ulkemizde yetişmiş bir isim olan Betul Kacar olacak.
[h=2]Evrende yaşamın izlerini arayacak Turk bilim insanı[/h]
Astrobiyoloji alanında oğretim uyesi olan Betul Kacar, Twitter hesabından yaptığı acıklamada NASA ’nın yeni kurulan evrende yaşam izlerini arayacak olan ekibe kabul edildiğini duyurdu. Kacar, yaşadığı sevinci takipcileriyle şu şekilde paylaştı:
“Guzel bir haber. Kelimelere dokmekte zorlanıyorum, ama şoyle: Evrende yaşamın izlerini araştırmak icin oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim. Bu seneye ufak bir sağlık sorunuyla başladım, ilac gibi geldi bu haber sabah sabah. Her şeyin başı sağlık diyerek bitireyim”
[h=2]Betul Kacar kimdir?[/h]
Peki, NASA ’nın evrende yaşam izlerini arayacak ekipte yer alacak olan Betul Kacar kimdir? Marmara Universitesi ’nde kimya bolumu okuyan Betul Kacar, daha sonra Howard Hughes Medical Institute ’a başvuruyor. Kacar, burada biyomolekuler kimya doktorasını tamamlıyor.
2012 yılında Harvard Universitesi ’ne katılan araştırmacı, burada Organizma ve Evrimsel Biyoloji Departmanı ’nda gorev alıyor. 2017 yılında Arizona Universitesi ’ne geciş yapan Kacar, burada Molekuler ve Hucre Biyolojisi ve Astronomi alanında docentlik yapıyor. Araştırmacının, ayrıca Tokyo Teknoloji Enstitusu Earth-Life Science Institute ’ta docent unvanı bulunuyor.
Turk Bilim İnsanı Betul Kacar, NASA'nın Evrende Yaşamın İzlerini Arayacak Ekibe Secil
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Turk Bilim İnsanı Betul Kacar, NASA'nın Evrende Yaşamın İzlerini Arayacak Ekibe Secil