Instagram veya YouTube gibi sosyal medya platformlarındaki icerik ureticileri, coğu zaman icerik uretebilmek icin ilginc şeyler yapabiliyorlar. Genellikle dikkat ve ilgiyi uzerine cekmek amacıyla yapılan bu ilginc şeylerin sonucunda kotu ve tatsız olaylarla karşı karşıya kalan icerik ureticileri nadiren de olsa cok daha kotu durumlara maruz kalabiliyorlar. Bu durumlardan birisi de Keops Piramidi'ne tırmanan Vitaly Zdorovetskiy ’in başına geldi.
Vitaly Zdorovetskiy, Instagram ’da kingvitaly kullanıcı adıyla biliniyor ve bu platformda 3,1 milyon takipcisi bulunuyor. YouTube ’da da bir kanalı bulunan ve 10 milyonu aşkın takipcisi bulunan Vitaly, gectiğimiz haftalarda Keops Piramidi'ne tırmanarak fotoğraf ve video cekmeyi hedefliyordu ancak bu durum pek istenmeyen sonuclara yol actı. Vitaly, Keops Piramidi ’ne tırmandığı icin beş gun boyunca hapis yattı.
[h=2]Vitaly Zdorovetskiy: “Korkunc şeyler gordum”[/h]
Vitaly Zdorovetskiy, Instagram uzerinde paylaştığı bir fotoğraf ile başına gelenleri anlattı. Vitaly, paylaştığı fotoğrafın altında “Son 5 gun icerisinde neler yaşadığımı acıklayacak hicbir kelime bulamıyorum. Mısır ’da Keops Piramidi'ne tırmandığım icin hapse tıkıldım. Daha once bircok kez hapis yatmıştım ancak bu seferki her zamankinden cok daha kotuydu. Korkunc şeyler gordum ve bunların kimsenin başına gelmemesini umuyorum. Peki buna değdi mi? KESİNLİKLE! Bunu iyi bir nedenle yaptım ve butun dunyanın bunu gorebilmesi icin yakında bir video paylaşacağım” acıklamasını yaptı.
Vitaly, aynı zamanda Instagram ’ın hikÂye ozelliğini kullanarak birkac tane daha fotoğraf paylaştı ve bu fotoğraflarda kendisinin piramide tırmandığını ve guvenliğin onun arkasından kovaladığını gosterdi. Bu fotoğraflarda “Eğer yapabiliyorsan yakala!” ve “Korku yok!” gibi acıklamalarda bulunan Vitaly, son attığı hikayesinde “Senin hayatın, senin secimlerin” yazısına yer verdi.
Mısır parlamentosu gectiğimiz gunlerde piramitlere tırmananlar icin cok daha sert cezalar uygulanacağını acıkladı ve herhangi bir izin olmadan herhangi bir antik kalıntıya tırmanan kişilere en az bir ay hapis cezası ve bunun yanında 630 dolar (3.694 TL) ila 6.305 dolar (36.942 TL) arasında ceza verilmesine karar verdi.
Unlu Instagram Fenomeni, Keops Piramidine Cıktığı İcin Tutuklandı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Unlu Instagram Fenomeni, Keops Piramidine Cıktığı İcin Tutuklandı