Joby Aviation, pilotların kontrol ettiği ve beş kişilik kapasitesi bulunan elektrikli taksiler uretmeyi amaclayan bir girişimdir. Japon devi Toyota firmaya 349 milyon dolarlık yatırım yaptı ve iki şirketin beraber calışacağı acıklandı.
Joby, dikey iniş kalkış yapabilen tamamen elektrikli arac teknolojisini Toyota ile paylaşırken Toyota da kalite, maliyet kontrolu, uretim geliştirme ve uretim bilgisini Joby ile paylaşacak. Boylece Jody ’nin gelecekteki araclarında Toyota imzası da bulunacak.
[h=2]Toyota: Gozumuzu gokyuzune ceviriyoruz[/h]
Toyota CEO ’su Akio Toyoda, yaptığı acıklamada “Hava taşımacılığı Toyota ’nın uzun sureli hedeflerinden biri olmuştur ve otomobil sektorundeki calışmalarımız devam ederken, bu anlaşma ile gozumuzu gokyuzune ceviriyoruz.” dedi. Anlaşmanın bir parcası olarak Toyota Uygulayıcı Başkan Yardımcısı Shigeki Tomoyama Joby ’nin yonetim kuruluna katılacak.
Toyota ’nın son yatırımı, Joby ’nin C serisi finansman girişiminde gercekleştirildi. Toplamda 590 milyon dolar fon bulmayı başaran firmanın daha onceki yatırımcıları arasında Intel Capital, JetBlue Teknoloji Girişimleri ve Toyota AI Girişimleri yer alıyor.
[h=2]Toyota, gokyuzune odaklanan ilk otomobil ureticisi değil[/h]
Toyota, gozunu gokyuzune ceviren ilk uretici değil, Hyundai ’nin UBER ile iş birliği yaptığı biliniyor. Hatta iki firma, ucan otomobil işi icin NASA muhendislerini de bunyesine kattı. Cin ’in yerli otomobil ureticisi Geely ve Daimler de Volocopter icin yatırım yapmıştı. Rolls Royce ise doğrudan kendi elektrikli ucan otomobili uzerinde calışıyor.
Joby ’nin aracı otonom olmayacak, bir pilot tarafından kontrol edilecek. Aracın 5 koltuğu olacak, maksimum hızı ise saatte 330 kilometreyi bulacak. Aracın tek şarjda 240 kilometre mesafe kat edebileceği belirtiliyor. Ayrıca iniş-kalkış ve ucuşlarda normal hava araclarından 100 kat daha sessiz olacak. Joby ve Toyota gelecekte arac hakkında daha fazla bilgi acıklayacak.
Toyota, Hava Taksisi Girişimi Joby Aviation’a 349 Milyon Dolar Yatırdı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Toyota, Hava Taksisi Girişimi Joby Aviation’a 349 Milyon Dolar Yatırdı