Bilhassa Turk toplumunda onemli bir yere sahip olan kahvaltı, diyetisyen ve doktorları ikiye ayırmış durumda. Soru(n) şu: Kahvaltı yapılmalı mı, yapılmamalı mı? Dunyanın tanıdığı Turk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Oz, gectiğimiz gunlerde kahvaltı ile ilgili ezber bozan acıklamalarda bulunmuştu.
Columbia Universitesi ’nde başkan yardımcısı ve cerrahi profesoru olarak gorev yapan Prof. Dr. Oz, “Kahvaltıya ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum. Bu bir reklam aracı. Bu inanışların bircoğu sağlığımız hakkındaki gerceklere dayanmadı” diyerek, kahvaltının gereksiz olduğunu soylemişti. Daha da ileri giderek, “2020 yılında yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı” diyen Turk asıllı Amerikalı kalp cerrahı, gunun ilk oğununun gercekten acken yenmesi gerektiğini belirtmişti.
[h=2]Dr. Ender Sarac: Kahvaltıdan vazgecilmemeli[/h]
Prof. Dr. Oz ’un acıklamaları hakkında konuşan unlu Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Sarac, “Bizim Turk toplumunda, hatta butun dunyada kahvaltı en onemli oğundur. Bir deyiş var, 'Kahvaltıyı kral gibi, oğlen yemeğini prens gibi, akşam yemeğini fakir gibi yiyin' diye. Ben buna katılıyorum. Kahvaltı gunun en onemli oğunu” ifadelerini kullandı.
Klasik Turk kahvaltısında cok fazla hamur işiolduğu icin dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Sarac, hafif ve sağlıklı bir şekilde yapılan kahvaltıdan vazgecilmemesini onerdi. Prof. Dr. Oz ’un acıkmadan kahvaltı yapılmaması onerisine katıldığını ifade eden unlu beslenme ve diyetisyen uzmanı, kendisine gore gunde iki oğun beslenilebileceğini ifade etti.
Unlu gurme Vedat Milor ’un başlattığı menemen soğanlı mı yoksa soğansız mı olur tartışmasının ardından şimdi de nur topu gibi bir kahvaltı gerekli mi gereksiz mi tartışmamız oldu. Bakalım bir sonraki başlığımız ne olacak? Bekleyip gorelim.
Unlu Diyetisyenden Dr. Mehmet Oz'e Yanıt: Kahvaltıyı Krallar Gibi Yiyin
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Unlu Diyetisyenden Dr. Mehmet Oz'e Yanıt: Kahvaltıyı Krallar Gibi Yiyin