Turk sinema tarihinin en uretken ve başarılı isimlerinden biri olan Cem Yılmaz, gazeteci Cuneyt Ozdemir ’in YouTube kanalına konuk oldu. Esprili bir havada gecen sohbetin en dikkat cekici bolumlerinden biri, G.O.R.A filminin sevilen karakteri Erşan Kuneri ile ilgiliydi. Yılmaz, aradan gecen yıllara rağmen unutulmayan kult karakteri televizyon ekranına taşımak istediğini soyledi.
Unlu komedyenin 2004 yapımı G.O.R.A filminde canlandırdığı dort karakterden biri olan Erşan Kuneri, erotik film yapımcısı olarak karşımıza cıkmıştı. Yılmaz, Erşan Kuneri dışında Arif Işık, Komutan Logar ve Kubar karakterlerine de hayat vermişti.
[h=2]Cem Yılmaz, Erşan Kuneri karakterini dizi yapmak istiyor[/h]
Sık sık, “Erşan Kuneri'yi neden film yapmıyorsun” sorusu ile karşılaştığını soyleyen unlu komedyen ve yapımcı, soz konusu karakterin erotik filmler donemine denk geldiğine dikkat cekti. Erşan Kuneri ’nin, ‘Turkiye ’de neden bilim kurgu cekilmiyor ’a ait bir skecteki kahraman olduğunu ifade eden Yılmaz, sozlerine şoyle devam etti:
“Komik bir karakter. Bir niyetim var, Erşan Kuneri ile ilgili bir şey yapma niyeti… Sinema filmi yapmakla ilgili cekincem belki haklı bir şeye dokunuyor. Cunku, dil, muhataplar, filmin +18 yemesi meselesi ile uğraşmamak icin başka bir platforma yapmayı planlıyorum, bir dizisini. Bir dizi yapmayı duşunuyorum; Erşan Kuneri hayatı ve eserleri diye…”
Yonetmenliğini Omer Faruk Sorak ’ın yaptığı, senaristliğini ise Cem Yılmaz ve kardeşi Can Yılmaz ’ın ustlendiği G.O.R.A, vizyonda kaldığı 36 hafta boyunca 4 milyondan fazla kişi tarafından izlenmiş ve toplamda 25 milyon TL gişe hasılatı toplamıştı. Unlu komedyenin yeni filmi Karakomik Filmler 2: Deli ve Emanet ise 17 Ocak ’ta vizyona girecek.