ABD'deki televizyon programlarında sıklıkla boy gosteren Dr. Mehmet Oz, TMC Dergisi'ne verdiği bir roportajda, yıllardır beslenme uzmanlarının kahvaltının gunun en onemli oğunu olduğunu savunan sozlerine karşı cıkarak, kahvaltının gereksiz olduğunu ve yasaklanması gerektiğini soylemişti.
Mehmet Oz'e gore yapmamız gereken en akıllıca şey, kahvaltıyı tamamen hayatınızdan cıkarmak ve ilk yemeğinizi gercekten acıktığımızda yemek. Pek cok insanın sabah uyandığında yaptığı ilk şeyin ac olmasa bile 'kahvaltı yapmak' olduğunu belirten Dr. Oz, bunun yerine haftanın her gunu 'brunch' yapmanın cok daha sağlıklı olduğunu dile getirdi.

Ezber bozan acıklamasıyla diyetisyen ve doktorları ikiye ayıran Oz, kamuoyunda cıkan tartışmalar uzerine acıklamalarda bulunarak 'kahvaltı karşıtı' olarak algılanan sozlerine acıklık getirdi. Unlu doktor, şu onerileri sıraladı:
Aralıklı oruc sistemi artık butun hekimler tarafından oneriliyor. Hem kilo kaybı icin yararlı hem de hastalıkları azaltarak omru uzatıyor. Atalarımız da sabah kalkar kalkmaz yemek yemezdi. Yemek yemeden once hareket ettiğiniz zaman kaslar daha iyi calışıyor. Ben sabah yemek yemeyin demiyorum. Ama 07.00 ’de uyanıyorsanız 11.00 ’de yiyin diyorum. Akşam da 19.00 ’dan sonra yemeyin. Siz uyurken bağırsaklarınız da dinlenebilsin. Akşamdan sabaha kadar 12 saat yemek yemeyince hormonlar dengeyi buluyor ve boylece insan kalkar kalkmaz yemek istemiyor. Hekimler senelerce tam tersini soylediler ama bu, 100 sene once başlayan, buyuk şirketlerin reklamları sonucu ortaya cıkmış bir durum. Ben de kahvaltı etmeyi severim ama gec yerim. Bu tur beslenmeye onem verenler doctoroz.com ’daki System 20 adlı programımızı inceleyebilirler. Yapılan araştırmalar neticesinde bircok uzman, kahvaltının isteğe bağlı olması gerektiğini duşunurken, Dr. Mehmet Oz ’e gore kahvaltının tam anlamıyla doğru olabilmesi icin doğru zamanda yapılması gerekiyor.