ABD ’nin Ulusal Guvenlik Ajansı (NSA), Windows 10 işletim sisteminde oldukca ciddi bir guvenlik acığı tespit etti. Washington Post ’un acıklamalarına gore, tespit edilen bu guvenlik acığı, kullanıcıların takip altına alınmasına hatta buyuk veri kayıpları yaşamalarına sebep olabilir. Fakat NSA ’nın, tıpkı gecmişte olduğu gibi, Windows 10 işletim sisteminde buldukları bu guvenlik acığını bir sır olarak tutmuş olabileceği ve casusluk amaclarıyla faydalanmış olabileceği de tartışmalar arasında.
NSA, gecmişte Windows 10 işletim sisteminde bulduğu zayıf noktaları ve guvenlik acıklarını kullanarak WannaCry ve EternalBlue uzerinden yıllar boyunca kendi amaclarına hizmet etmeyi bildi. Amerikalı ajans, sistemin guvenliğindeki zayıf noktaları hacklemeyi başarmıştı ancak Shadow Brokers adlı bir Rus hacker grubunun şupheleri uzerine, NSA ’nın eylemleri ortaya cıkarılmıştı.
NSA, yaptığı acıklamalarda Windows 10 ve Windows Server 2016 işletim sistemlerinde bir guvenlik sorunu olduğuna onay getirdi. Fakat bu sorunu ne zaman tespit ettiğine dair herhangi bir acıklama yapmayı reddetti ve Microsoft bu sorunu duzeltene kadar da başka bir detay paylaşmayacağını belirtti.
[h=2]Kullanıcıların verileri calınabilir: [/h]
İşletim sisteminde bulunan guvenlik acığının ‘crypt32.dll ’ adlı bir Windows bileşeninde olduğu one suruluyor. Microsoft, bu bileşenin temel gorevinin ‘kripto mesajlaşmayı ’ sağlamak olduğunu belirtti. Bu da demek oluyor ki, sistemin bu parcasında bulunan herhangi bir guvenlik acığı, Windows bilgisayarlardaki kimlik doğrulama işlemlerini etkilemesinin yanı sıra Internet Explorer ve Edge tarayıcılarındaki gizli verilerin de kotuye kullanılmasına olanak sağlayabilir.
Windows 10 işletim sistemindeki bu guvenlik acığının cozumu, ABD ordusu gibi kullanıcıların da dahil olduğu onde gelen muşteriler icin coktan sunuldu bile. Elde edilen bilgiler, Microsoft ’un butun kullanıcıları icin bir guvenlik yamasını yarın sunacağına işaret ediyor. Uzmanlar, Microsoft ’un yaşadığı bu buyuk sorunu acilen cozmeleri gerektiğine de dikkat cekiyor.
Gelişmelerden haberdar olmak icin takipte kalın
Microsoft, Windows 10'da Tespit Edilen Ciddi Bir Guvenlik Sorununa Cozum Getiriyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft, Windows 10'da Tespit Edilen Ciddi Bir Guvenlik Sorununa Cozum Getiriyor