Bugun, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft icin cok onemli bir gun. Cunku şirket, kullanıcıların en cok sevdiği işletim sistemlerinden bir tanesi olan Windows 7'yi bugun itibarıyla tarihe gomdu. Şirket, Windows 7 icin yayınlayacağını soylediği son guvenlik guncellemesini de kullanıcılarla buluşturdu ve Windows 7'ye noktayı koydu.
Windows 7 kullanıcıları, an itibarıyla kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Oyle ki Microsoft, bugun itibarıyla Windows 7'de tespit edilecek bir guvenlik acığına karşı hicbir şey yapmayacak. Kullanıcılar, bugunden sonra eğer ucretli guncelleme desteği almıyorlarsa tum sorunlara kendibaşlarına goğus germek durumunda kalacaklar.
[h=2]Guvenli bir şekilde Windows 7 kullanmaya devam etmek icin ne yapmak gerekiyor?[/h]
Yapabileceğiniz ilk şey, bilgisayarınızı Windows 10'a yukseltmek olacaktır. Cunku Microsoft, uzunca bir sure daha Windows 10'u desteklemeye devam edecek ve kullanıcılar, guvenlik guncellemeleri alacaklar. Ancak gunumuzde hala bırakın Windows 7'yi, Windows XP calıştıran onlarca bilgisayar var.
Yine de her kullanıcı Windows 10'a geciş yapmak zorunda değil. Aslına bakacak olursak Windows 7 kullanıcılarının buyuk bir coğunluğu, Windows 10'a geciş yapmak istemiyor. Eğer sizler de Windows 7'den Windows 10'a gecmek istemiyorsanız, bu tavsiyelerimize kulak asarak Windows 7 kullanmaya devam edebilirsiniz.
[h=2]Guvenlik ve gizlilik seviyenizi arttırın[/h] Windows 7'nin son guvenlik guncellemesini almasıyla birlikte, bundan sonra yalnız olduğunuzu unutmamanız gerekiyor. Dolayısıyla gizlilik ve guvenliğinizden sadece siz sorumlusunuz. Kendi guvenliğinizi sağlamak icin "Guvenlik Duvarı" ayarlarınızı kontrol edip guvenlik seviyenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca indirme yapacağınız internet sitelerini daha iyi analiz etmeniz de sizlere yardımcı olacaktır.
Windows 7 devrinin resmi olarak kapanması, beraberinde virusten korunma sorununu da getiriyor. Oyle ki; bugun itibarıyla Windows 7'ye destek sunmaya devam edecek bir antivirus programı edinmek mantıklı bir tercih olacaktır. Boylelikle işletim sisteminiz daima ek bir koruma kalkanına sahip olacak ve viruslere karşı daha dayanıklı olacaktır.
[h=2]Uygulamalarınızı guncel tutun[/h] Pek cok uygulama, Microsoft'un yaptığı acıklamalarla birlikte Windows 7 desteğini kesmeye başladı. Ancak Windows 7'ye destek vermeye devam edeceğini duyuran şirketler de hicbir şekilde azımsanamaz. Dolayısıyla işletim sisteminizde kullandığınız uygulamaların geliştiricilerini yakından takip edin. Windows 7'ye destek vermeyi kesen bir uygulama kullanıyorsanız, alternatif arayışlarına girin.
Orneğin Google'ın internet tarayıcısı Chrome, Microsoft'un Chromium tabanlı tarayıcısı Edge ve Vivaldi. 18 ay daha Windows 7 icin desteklenecek. Boylelikle internet deneyiminiz icin cok onemli olan bir uygulama, guvenlik risklerine karşı korunuyor olacak.
[h=2]Alternatif işletim sistemlerini duşunebilirsiniz[/h] Tum bu tavsiyelere rağmen emin olamıyor ve Windows 10 da kullanmak istemiyorsanız, Linux ya da macOS'a geciş yapmayı duşunebilirsiniz. Boylelikle hem desteklenmeye devam eden bir işletim sistemini kullanabilir, hem de Windows 10'a geciş yapmamış olursunuz.
()
Microsoft’un Olume Terk Ettiği Windows 7 İcin Kullanıcılara Onemli Tavsiyeler
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft’un Olume Terk Ettiği Windows 7 İcin Kullanıcılara Onemli Tavsiyeler