ABD'li teknoloji devi Microsoft, efsane işletim sistemi Windows 7'nin fişini bugun cekti ve 10 yılı aşkın bir gecmişi olan işletim sistemi artık guncelleme almayacak. Guvenlik konusunu onemseyen kullanıcıların daha guncel bir işletim sistemine gecmekten başka careleri bulunmuyor.
Windows 7 guvenlik guncellemelerini almayacak olsa da, cihazların guvenli calışmasını sağlamanın başka yolları da var ve bunların başında bilgisayarda yuklu uygulamaları guncel tutmak geliyor.
Tarayıcılar soz konusu olduğunda Google, Chrome'un Windows 7'yi en az 18 ay daha desteklemeye devam edeceğini acıkladı. Microsoft da bugun yaptığı duyuruyla, Chromium tabanlı Edge tarayıcısı icin de benzer bir sure ortaya koydu.
Tarayıcı pazarının devlerinden gelen acıklamanın ardından Vivaldi de tarayıcısının Windows 7 surumunu en az Temmuz 2021'e kadar guncellemeye devam edeceğini ve 2009'da piyasaya surulen işletim sistemi icin ek destek sunma konusunda diğer şirketlerle uyumlu olacağını soyledi.
Vivaldi, Google Chrome veya Mozilla Firefox kadar pazar payına sahip olmasa da, başka hicbir tarayıcıda bulamayacağınız ozelleştirme secenekleri ve ozellikler sunarak en yetenekli tarayıcılardan biri olmaya devam ediyor. Ayrıca Vivaldi, son zamanlarda en buyuk sorunlarından birini cozdu ve Google Chrome kullanıcı aracına gecti. Boylece web siteleri, tarayıcıyı Chrome olarak algılıyor ve Vivaldi ile tam uyumluluk sunuyor.
Vivaldi Tarayıcısı, Windows 7 Desteğini En Az 18 Ay Daha Surdurecek
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Vivaldi Tarayıcısı, Windows 7 Desteğini En Az 18 Ay Daha Surdurecek