Her fırsatta alternatif tanıtım modelleri ureten Alanya Tanıtma Vakfı, internet mecrasında daha fazla yer almak icin duğmeye bastı.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı‘nda (ALTAV) 27 Ekim 2014 tarihinde duzenlenen, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yucel ile birlikte acente ve tur operatoru temsilcilerinin katıldığı basına kapalı toplantıda alınan notlar kamuoyuna duyuruldu. Basın mensupları, ALTAV yonetimi ve acente temsilcileri Konaktepe Restoran’da duzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

ALTERNATİF TANITIM YOLLARI

Kahvaltıda konuşan ALTAV Yonetim Kurulu Uyesi Murat Ceviker, 14 yıldır dunya fuarlarında stant acarak yer aldıklarını, ALTAV’ın, tanıtma muşavirlikleri tarafından ovguyle anıldığını dile getirdi. Tanıtım calışmalarının sadece fuarlarda stant acmak olmadığını vurgulayan Ceviker, “Basın yoluyla tanıtımı cok onemsiyoruz. Bu sebeple yurt icinden ve dışından cok sayıda basın mensubunu Alanya’da ağırlıyoruz. Bunun yanında guzellik yarışmaları modellerini, film ekiplerini, program yapımcılarını Alanya’da ağırlayarak alternatif tanıtım yollarını kullanıyoruz“ dedi.

“İNTERNET FUARIN ONUNE GECTİ“

Alanya’ya her sene gelen turistin azalmadan 4 milyon rakamına ulaştığını ifade eden Ceviker, bu 4 milyon turistin “Yerinde tanıtım“a buyuk katkıları olduğunu, esnafıyla, halkıyla, turizmcisiyle el ele vererek turizme katkı sağlayan tum sektorlerle birlikte hareket ederek asıl tanıtımın yapılabileceğini vurguladı. Tanıtım konusunda internet mecrasını on planda tutmak icin buyuk bir proje calışması icerisinde bulunduklarını anlatan Ceviker, “İnternet satışları dunya pazarlarında giderek artıyor. İnternet mecrasında yaşanan gelişmeler artık fuarlarda yapılan tanıtımların da onune gecmeye başladı. Bu doğrultuda ALTAV olarak cok onemli bir internet paneli alt yapısını Alanya’ya kazandırmak uzereyiz“ dedi.
ALTAV‘da 27 Ekim 2014 tarihinde duzenlenen, Alanya Belediye Başkanı Yucel’in, acente ve tur operatoru temsilcilerinin katıldığı basına kapalı toplantıda alınan notlar ise şu şekilde acıklandı:

CEVRE

Kuyu suyu kullanan otellerin denetimi

Şebeke suyu denetimi

Sivrisinek problemi/ ilaclama eksikliği

Denizlerin temiz tutulması ve arıtma tesislerinin verimli calışması

Sokak temizliği ve cop toplama problemi

Şehir makyajı (Yolların şerit boyalarının yapılması, bina dış cephe boyamaları, merkez dışındaki yaya gecitleri işaretleri ve duzenlenmesi)

Mahmutlar Plajı’nda duzenleme talebi, kayaların kırılması, guzelleştirme v.b.

Otellerde ve genel alanlarda olası salgın hastalıkları onleme calışması talebi

Tur teknelerinde yiyecek ve iceceklerin sıhhi depolanmaması ve sunulmaması, denize cop dokme, atık boşaltma problemi

TRAFİK

Spor organizasyonlarında yolların belirtilen saatten once kapanması, bu nedenle transferlerin aksaması, alternatif geciş verilmemesi

Bisiklet yollarının yetersizliği, bisikletlilerin tacize uğraması

Mypet’lerin yayalara verdiği rahatsızlık, Mypet teroru

Acentelerin şehir ici otobus park/indirme/bindirme ve bekleme noktası problemleri

Yanlış park ve şehir ici yolların darlığı sebebiyle otobuslerin ozellikle apart otellere ulaşım zorluğu

İskele Caddesi’nin belli saatlerde tur otobuslerine acık olması talebi (İndirme bindirme problemleri sebebiyle…)

Cevre Yolu’ndaki yeşil dalga icin teşekkur

Şehir ici ulaşım detaylarının ulaşılabilirliği (Otobus numaraları ve guzergah, saat, harita v.b.)

Tur tekneleri kapasite ustu yolcu alımı

ESNAF

Agresif esnaf, (Hanutculuk, sozle taciz, elle ve bakışlarla taciz, dukkanların onunde oturup kaldırımdan gecenleri taciz, laf atma, urun almaya zorlama, almayınca horlama)

Aynı urunu satan dukkan sayısının artması, yan yana olması, hatta belli bolgelerde tekstilciden başka dukkan olmaması, urunlerin taklit olması

ACENTA

Acenteler dışında yetkisiz kişi ve kuruluşların tur satışı yapması (Restoran, resepsiyon memuru, plaj gorevlisi, taksici v.s.)

Sokak acenteleri teroru (Tur operatorlerinin temsilciliğini yapan acenteleri kotulemeleri, muşteri şikayetlerini dikkate almayıp, bir de tehdit etmeleri, yetkisi ve bilgisi olmayan personelle tur duzenlemeleri)

Seyahat acentesi acma kriterlerinin gozden gecirilmesi, gunumuze uyarlanması

Cip safari ve go-cart emniyet tedbirlerinin artırılması

ASAYİŞ

Hırsızlık, darp, kapkac, tecavuz, taciz olaylarının artması

Taksici teroru (Muşteriye yanlış bilgi verme, taksimetre acmama, dolandırma, tur satışı yapmaları, trafikte sıkıştırma ve yol kesme yapmaları)

Hamam hizmetleri, hijyeni ve personeli şikayetleri (Taciz, tecavuz, temizlik problemleri, hastalık yayılması sorunu, yanlış masaj sebebiyle sakatlanma problemleri v.b.)

Bar, disko ve teknelerde yaygın uyuşturucu satışı, sahte ve kacak icki satışı problemleri

Spor alanları, park ve acıkalan bakım ve denetimleri (Parklarda uyuşturucu kullanan gencler, okuldan kacıp parklarda oturan cocuklar v.b.)

Turistlerin plaj kıyafetiyle carşıda dolaşmamaları icin ikaz edilmeleri talebi

Dilencilik

EMLAK

Yuksek dukkan fiyat ve kiraları

Lokal acentecilik yapan, belge kiralayan emlakcılar problemi

2. konutlar/ev otelciliği problemi (Vergilendirilmemiş, denetimsiz işletmecilik, kayıtlı ve guvenli olmaması)

KONAKLAMA VE EĞİTİM

Şehir merkezinde 5 yıldızlı otel bulunmayışı, HD otellerde duşuk hizmet kalitesi

Otellerde, restoranlarda v.b. turizm işletmelerinde eğitimli personel eksikliğinden kaynaklanan kalite duşukluğu, personel eğitimi, ara eleman eğitimi

Alanya’dan mutlu ayrılan turist en guzel tanıtımdır sloganıyla, personele ‘Avrupalı turist ne ister’ eğitimi verilmesi

HAVAALANI

Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda ucak park ve arac park sorunu, terminal kucukluğu, yolcu indirip/bindirirken guvenlik sorunu; havayolunun şehirlerarası yola bağlandığı bolgenin duzenlenmesi

AKTİVİTE

Cocuklara yonelik faaliyet ve eğlence alanlarının kısıtlı olması, Disneyland benzeri eğlence parklarının kurulması talebi
Alanya’ya eğlence turizmi icin gelen genc kitle son yıllarda Mykonos Adası’na kaydı. Genc nufusu Alanya’ya tekrar cekmek icin calışma yapılması, tanıtım faaliyetlerine ek olarak dunyaca populer şarkıcıların Alanya’da konser vermesinin sağlanması (Orneğin Rihanna, Justin Bieber)

TURİZM, TANITIM

Alanya’nın ve Turkiye’nin imaj sorunu
Alternatif pazarlara yonelinmesi, Alanya’da değişik festivaller ve etkinlikler duzenlenmesi

KAYNAK