Eğitim Bir Sen'in 19. Milli Eğitim Şurası'nda Anadolu otelcilik ve meslek liselerinin programından alkollu icki ve kokteyl hazırlama dersini kaldırma onerisi kaosa neden oldu.

Oğretim Programları ve Haftalık Ders Cizelgeleri Komisyonu'nda Eğitim Bir Sen tarafından turizm ve otelcilik meslek liselerinde 'Alkollu İcecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılmasına yonelik oneri, oğleden onceki oturumda reddedildi.
Hurriyet Gazetesi'nden Gamze Kolcu'nun haberine gore, Eğitim Bir Sen, komisyonun oğleden sonraki toplantısında konuyu tekrar gundeme getirdi ve oylanmasını istedi. Bu talep buyuk tartışmalara neden oldu. Bazı sendika temsilcileri toplantıyı terk etti. Reddedilen oneri bir kez daha oylandı. Bu kez oneri kabul edildi. Yani bu dersin kaldırılması yarın şûra genel kuruluna sunulacak oneriler listesinde olacak.
Hurriyet Gazetesi'nden Gamze Kolcu'nun haberine gore, Eğitim Bir Sen, komisyonun oğleden sonraki toplantısında konuyu tekrar gundeme getirdi ve oylanmasını istedi. Bu talep buyuk tartışmalara neden oldu. Bazı sendika temsilcileri toplantıyı terk etti. Reddedilen oneri bir kez daha oylandı. Bu kez oneri kabul edildi. Yani bu dersin kaldırılması yarın şûra genel kuruluna sunulacak oneriler listesinde olacak.
KAYNAK