Mersin'in Erdemli ilcesinde evine hırsız giren vatandaş, komşularının duyarsızlığına isyan etti. Yol kenarındaki evine giren hırsızı mutlaka bir gorenin olacağını soyleyen vatandaş, "Komşuluk oldu mu, bu kadar mı insanlar birbirinden vazgecti" diyerek tepki gosterdi.
[h=3]EVİ DAĞITIP 15 BİN LİRAYI CALDILAR[/h] Mersin'in Erdemli ilcesine bağlı Kocahasanlı mahallesinde aynı sokakta oturan babasının evine iki kez hırsız giren İlyas Kil'in evine de hırsız girdi. Odaları tek tek dolaşıp eşyaları etrafa sacan hırsız, yaklaşık 15 bin liralık ziynet eşyası ile tablet bilgisayarları alarak kactı. Akşam eve gelen Kil, evinin darmadağın olduğunu gorunce şok yaşadı. Polisi arayan Kil, hırsızlık ihbarında bulundu. Eve gelerek incelemelerde bulunan polis, hırsız ya da hırsızların yakalanması icin calışma başlattı.
İlyas Kil, "Bugun sabah işe gitmek icin evden cıktık. Eşimin de annesinin evini sel basmıştı, oraya temizliğe gitti. Akşam evimizi bu halde gorduk, hırsız girmiş. Değerli ziynet eşyamız vardı, tablet bilgisayarlarımız vardı, onları almışlar" dedi.
[h=3]KOMŞULARINA SİTEM ETTİ[/h] Evlerinin mahallenin ortasında yol kenarında olduğunu ve eve girenleri muhakkak birinin goreceğini belirten Kil, "Ama ne hikmetse burada bu hırsızlık surekli oluyor. İki kez babamın evine, bir kez benim evime uc seferdir hırsız giriyor. Mahallede hicbir komşumuz demiyor ki, bu yabancı adamın burada ne işi var, bir sorgulamıyor. Veya evinizde şoyle bir durum var, yabancı birisi var diye. Calınan calındı, biz zaten maddi olarak bir kayba uğradık, manen de sıkıntılara duştuk. Ben buradan kapı komşularımıza soyluyorum, mahalledeki arkadaşlara soyluyorum, bir insan yabancı bir insanı evde gorduğu zaman bir arasın sorsun" diye konuştu.
[h=3]"KOMŞULUK OLDU MU?"[/h] Komşuların birbirlerini uyarması gerektiğini, evlerine hırsız girdiği halde komşularının duyarsız olduğunu ifade eden Kil, "Komşuluk oldu mu yani. Bu kadar mı insanlar birbirinden vazgecti. Komşu komşunun kulune muhtactı. Bu kadar mı duyarsız olduk. 24 saat işleyen yolun kenarında eğer eve giren hırsız gorulemiyorsa ne diyeyim. Vicdanları biraz sorgulamak lazım. Yani insanların da biraz duyarlı olması lazım. İnsanlara buradan cağrım, lutfen mahallede bir evin iki yanında bir yabancıyı gorduğunuzde komşunuzu uyarın. Adam gelip de senin birikimini alıp gitmesin. Biz ne zor şartlarda calışıyoruz" şeklinde konuştu.
[h=3]"BU KADAR MI ACİZLEŞTİNİZ?"[/h] Cocuğuna ait teneke kumbaranın kapağını acamayan hırsızın kumbarayı bıcakla kesip icindeki yaklaşık 200 lirayı da aldığını dile getiren Kil, şoyle konuştu:
"İlkokul 2'ye giden 7 yaşında oğlum var. Verdiğim harclıkları metal kumbarada biriktiriyordu. 200 lira kadar para birikmişti. Hırsız bunu bile kesip parcalayıp icindekileri almış. Onlara da sesleniyorum, bu kadar mı vicdansızlaştınız, bu kadar mı acizleştiniz, bu kadar mı duştunuz."
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Evine hırsız giren adam komşularına isyan etti