Unlu oyun geliştiricileri Ubisoft ve Bungie, Avustralya'yı kasıp kavuran yangın icin bağış toplayan şirketler kervanına katıldı. Twitter'dan acıklama yapan Ubisoft Australia, Avustralya Kızıl Hac Afet ve Kurtarma Fonu'na 30 bin dolar bağış yaptı.
Ubisoft, oyun severlerin oyun icerisine eklenmiş bir bağış toplama faaliyeti talebinde bulunduğunu, ancak doğrudan bağışın yangından etkilenenlere yardım icin en hızlı yol olduğunu belirtti. Kontrol edilemeyen yangının halka buyuk zarar verdiğini ve yurek burkan goruntulerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Ubisoft, derhal harekete gecme ihtiyacı duyduklarını da kaydetti.
Bir diğer oyun geliştiricisi Bungie de vahşi yaşamı koruma derneği WIRES ve NSW Kırsal Yangın Hizmeti'ne yardım edeceğini acıkladı. 16 Ocak'tan Şubat ayının 18'ine kadar devam edecek kampanyada bağış icin tişort satılacak ve tum gelir bu iki kuruma gidecek.
Bungie'nin blogundan yapılan acıklamada tişortler uzerinde "Destiny 2 ‘Star Light, Star Bright ’" para odeme koduyla birlikte gelecek. Bungie Store ve Bungie Store EU'dan on siparişleri alınmaya başlanan tişortlerin tasarımı uzerinde hÂl calışılıyor.
Gecen hafta The Universim'in yaratıcısı Crytivo cevrimici mağazasının iki aylık gelirini ve Steam gelirinin yuzde 30'unu yangından zarar goren evlerin yeniden inşası, itfaiyeye destek ve cevresel temizleme faaliyetlerine destek icin bağışlayacağını ilan etmişti.
Avustralya'daki yangınlarda son belirlemelere gore 8 milyon hektarın uzerindeki bir alan hasar gorurken milyonlarca hayvan yaşamını yitirdi. Eylul ayından bu yana devam eden yangınlarda en az 25 kişi de hayatını kaybetti. Avustralya hukumeti, yaşanan yangın felaketi icin yabani develeri sorumlu tutmuş ve binlerce deveyi itlaf etme kararı aldığını acıklamıştı. İtlaf işlemi carşamba gunu başlatılmıştı.
Ulkenin Yeni Guney Galler eyaletinde bulunan Cobargo kasabasına giden Başbakan Scott Morrison'un yore halkının kufur ve tepkileriyle karşılanmıştı.
Ubisoft ve Bungie'den Avustralya'daki Yangından Zarar Gorenlere Yardım
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Ubisoft ve Bungie'den Avustralya'daki Yangından Zarar Gorenlere Yardım