Autocar tarafından gectiğimiz cuma gunu yapılan acıklamalara gore Londra merkezli luks otomobil ureticisi Aston Martin, tamamen elektrikli olması planlanan Aston Martin Rapide E spor sedanın fişini tamamen cekti. Bir suredir gundemi meşgul eden ve adına pek cok reklam duzenlenen aracın uretimlerinin daha başlamadan iptal edilmesine sebep olan şeyse merak ediliyor.
Şirket yetkilileri tarafından aracın uretiminin iptal edildiğine dair yapılmış resmî bir acıklama bulunmuyor ancak iddiaların cıkış noktasının şirkete oldukca yakın kaynaklar olduğu belirtiliyor. İddiaların devamındaysa bu ozel modelin artık firmanın gelecekte tasarlayacağı elektrikli aracların geliştirilmesinde kullanılacağı belirtiliyor.
[h=2]Aston Martin Rapide E ’nin uretimlerine 2019 ’un sonunda başlanması bekleniyordu:[/h]
2015 yılında bir konsept arac olan Aston Martin Rapide E, ilk kez gectiğimiz yılın nisan ayında Şangay ’da duzenlenen bir otomobil fuarında tanıtılmıştı. Firmanın sınırlı sayıda ureteceğini soylediği Rapide E ’den yalnızca 155 adet uretilmesi bekleniyordu. Aracın uretim surecininse 2019 yılının sonlarında, St. Athans ’taki uretim tesislerinde başlaması gerekiyordu ancak olmadı.
Rapide E ’nin uretim versiyonunun bir cift elektrikli motor kullanacağı, 610 beygir gucunde olacağı ve 950 Nm tork uretebileceği soyleniyordu. Bununla birlikte 0/100 km ’ye 4 saniyenin altında sayılabilecek bir surede cıkabilen arac, saatte maksimum 250 km hıza ulaşabiliyordu. Batarya kısmında 65 kWs ’lik bir batarya kullanan Rapide E ’nin vaatleri arasında tek dolumla 322 km menzil de bulunuyordu.
Aston Martin ’in yalnızca 15 dakikada %80 doluluğa ulaşabilen ve 200 km yol gidebilen elektrikli sedanı Rapide E ’nin geleceğini belirsizliğini korumaya devam ediyor. Sizler gibi bizler de ilerleyen gunlerde şirket yetkilileri tarafından yapılacak acıklamaları merakla bekliyoruz. Bu surecte yaşanan tum gelişmelerden haberdar olmak icin bizi takipte kalabilirsiniz.