Tahran'da gectiğimiz gunlerde duşurulen yolcu ucağında olenler icin duzenlenen anma, rejim karşıtı gosteriye donuştu. Halk, "Diktatore olum" diye sloganlar attı.
[h=3]DESTEK VERDİ: TAKİP EDİYORUZ[/h] Twitter hesabından yaptığı Farsca paylaşımda, "Benim yonetimim sizinle birlikte olmaya devam edecek" diyen Trump, protestoculara seslenerek, "İran'ın cesur ve acı ceken halkına: Başkanlığımın başından beri yanınızda durdum ve benim yonetimim sizinle birlikte olmaya devam edecek. Protestolarınızı yakından takip ediyoruz ve cesaretinizden ilham alıyoruz." ifadelerini kullandı.
[h=3]"DUNYA İZLİYOR"[/h] Attığı ikinci twitte, İran hukumetinin, protestolar icin insan hakları gruplarına izin vermesi gerektiğini belirten ABD Başkanı, "İran hukumeti, İran halkının devam eden protestoları ile ilgili insan hakları gruplarına, gercekleri izlemeleri ve raporlamaları icin izin vermelidir" değerlendirmesini yaptı.
"Barışcıl protestocuların katledildiği" başka bir olay veya internetin kapatılmasının soz konusu olmaması gerektiğini vurgulayan Trump, "Dunya izliyor." uyarısında bulundu. Trump, daha sonra her iki mesajın Farscasını da paylaştı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] ABD tarafından Kasım Suleymani'nin oldurulmesinin ardından misilleme yapan İran, Irak'taki ABD uslerini vurmuştu. Aynı gece İran'dan havalanan Ukrayna Hava Yolları'na ait bir yolcu ucağı İran tarafından ateşlenen bir fuzeyle duşurulmuştu.
[h=3]REJİM KARŞITI GOSTERİYE DONUŞTU[/h] Kazada olen 176 kişiyi anmak icin duzenlenen anma programı, rejim karşıtı gosteriye donuştu. "DİKTATORE OLUM"
Toplanan kalabalık "Devrim Muhafızları utan, ulkeyi rahat bırak", "Diktatore olum", "Yalancılar istifa", "Silahlı kuvvetler genel komutanı (Hameney) istifa", "Bana fitneci deme, fitnecinin kendisi sensin" sloganları attı.
İran'da hukumet karşıtı gosteriler buyuyor! İngiltere'nin İran Buyukelcisi gozaltına alındı İran'da Ukrayna ucağını duşuren fuzeye ait yeni goruntuler ortaya cıktı Ukrayna ucağını duşuren Devrim Muhafızları'nın komutanı General Hacızade konuştu Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Trump, İran'daki rejim karşıtlarına Farsca mesaj gonderdi
Trump, İran'daki rejim karşıtlarına Farsca mesaj gonderdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Trump, İran'daki rejim karşıtlarına Farsca mesaj gonderdi