Marmara Denizi'nin Silivri acıklarında 4,7 buyukluğunde deprem meydana geldi. Deprem cevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, saat 16.37'de gercekleşen depremin yerin 16 kilometre aşağısında oluştuğunu belirtti. AFAD ise depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi, depremin buyukluğunun 4,8 olduğunu duyurdu.
[h=3]UZMANLARDAN İLK YORUM[/h] İstanbul'un pek cok noktasında hissedilen deprem sonrası acıklama yapan Kocaeli Universitesi Oğretim uyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Artcı ve normal bir deprem olduğunu duşunuyorum. Daha onceki 5.7'lik depremin artcısı gibi duruyor" diye konuştu.
[h=3]"CİDDİ BİR UYARI, BUYUK DEPREMİ TETİKLEYEBİLİR"[/h] İTU Oğretim Uyesi Profesor Dr. Ziyadin Cakır, depremle ilgili yaptığı acıklamada "Bugun meydana gelen deprem normal seyre uygun değil. Dikkatli olunmalı. Bu deprem ciddi bir uyarı, buyuk depremi tetikleyebilir. Ana fayın uzerinde meydana geldi. Onlemler alınmalı, sonucu cok ciddi bir afet olabilir" dedi.
[h=3]"MASA BAŞINDA SALLANDIK"[/h] İstanbul Teknik Universitesi Prof. Haluk Eyidoğan ise, "Bugun biliyorsunuz bir deprem fırtınası başladı. Hemen Kuzey Marmara fayının, Şarkoy'e doğru uzandığı, kıyıya yakın ana Marmara fayından uzakta ama sabah baktığımda 50'ye yakın ufak deprem vardı. Seri halde arka arkaya ufacık, coğu hissedilmeyen depremler oluyor. Onunla ilgili bakayım dedim, nasıl bir gelişme var. Hatta sosyal medyaya da yazdım. 'AFAD ve Kandil dikkatle izlesin' diye. Oraya da deprem fırtınasının resmini koydum. Biraz once onunla uğraşırken, masa başında sallandık. Ben ilk aklıma gelen deprem fırtınasının icinde daha buyuk bir deprem mi oldu şeklindeydi. Baktım ki bu 26 Eylul 2019'da 5.7'lik depremin hemen olduğu yerde. Şu anda 4.5 ile 4.7 buyuklukler veriliyor" acıklamasını yaptı.
Bu deprem, 26 Eylul'deki depremin olduğu yerde. Ve orada hala bir hareket eğilimi var. Orası aynı zamanda gecen seneki yayınlarda da belirtildiği gibi, Orta Marmara fayının adalarla Silivri arasında kalan yerin tam ucunda.
[h=3]SABAHTAN BU YANA 54 DEPREM OLDU[/h] Kandilli Rasathanesi verilerine gore buyukluğu 0.8 ile 4,7 arasında değişen 54 deprem meydana geldi. Depremlerin en buyuğu İstanbul'da saat 16:37'de gercekleşen 4,7 şiddetindeki deprem olarak olculdu.
İşte sabahtan bu yana meydana gelen depremler:
Son dakika: Marmara Bolgesi'nde korkutan deprem! İstanbul başta olmak uzere cevre illerde hissedildi Marmara Denizi beşik gibi! Sabahtan bu yana 54 deprem oldu Marmara'da meydana gelen 4,7 şiddetindeki depremden ilk goruntuler geldi İmamoğlu'ndan İstanbul'u sallayan depremle ilgili ilk acıklama: Olumsuz bir durum soz konusu değil Deprem sonrası AFAD'tan ilk acıklamalar: Olumsuz bir ihbar bulunmazken 4,7 şiddetindeki deprem, Şarkoy'deki depremlerle farklı fay hatları uzerinde Marmara'da meydana gelen 4,7 şiddetindeki depremden ilk goruntuler geldi [h=4]Haber Videosu[/h]: İstanbul'da hissedilen 4,7 buyukluğundeki depremin ardından uzmanlardan ilk yorum geldi
İstanbul'da hissedilen 4,7 buyukluğundeki depremin ardından uzmanlardan ilk yorum gel
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İstanbul'da hissedilen 4,7 buyukluğundeki depremin ardından uzmanlardan ilk yorum gel