İngiltere'de oğrenim goren 20 yaşındaki universite oğrencisi Fethi Can Yaşar, tasarımını yaptığı canta markasının geliriyle memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilcesinde kutuphane kurdu.
[h=3]KENDİSİ İCİN BİR HAYAL OLDUĞUNU SOYLEDİ[/h] Canta satışlarından elde edilen gelirle Kızık koyundeki okulda yapımı tamamlanan kutuphanenin acılışı gercekleştirildi. Tasarımcı Yaşar, acılışta yaptığı konuşmada, dedesinin ağabeyinin ismi verilen kutuphanenin, kendisi icin bir hayal olduğunu soyledi. Hayalini gercekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:
[h=3]"MUKEMMEL BİR KUTUPHANE KAZANDIRDIK"[/h] "Bir canta markası tasarladık. Bu canta markasının akabinde de bir sosyal sorumluluk projesi yaptık. Cantaların tum satış gelirlerini eğitimdeki fırsat eşitliğini desteklemek adına kullandık. Kızık koyumuzun bu guzel okuluna mukemmel bir kutuphane kazandırdık. İnşallah devamı da gelir. Kutuphaneyi dedemin ağabeyi Ahmet Yaşar adına yaptırdık. Kendisi eğitime ve guzel insanlara değer veren bir insandı. Kendisini de bu vesileyle anmış oluyoruz."
[h=3]BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR: MUTLULUK DUYDUM[/h] Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da torununun, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptırdığı kutuphanenin acılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı. Eğitimin ulke icin cok onemli olduğunu belirten Yaşar, sozlerini şoyle surdurdu:
[h=3]"EĞİTİME DESTEK VERMEK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU"[/h] "Dunyanın gelişmesine ayak uydurmak, daha guzel uretim yapmak, refah icerisinde yaşamak icin doğru eğitime ihtiyacımız var. Cocuklarımızı geleceğe ne kadar guzel hazırlarsak, Turkiye'nin onu de o kadar aydınlık olacaktır. Bugune kadar ailem ve ben gorevde bulunduğum Yenimahalle'de bu duygularla calışıyoruz. Eğitime destek vermek hepimizin boynunun borcu. Sağlıklı insan, sağlıklı eğitimden gecer. Bunun icin rahmetli babam adına yaptırdığımız okulda, onun torununun bir kutuphane acması, bunu duşunmesi ve ağabeyimin ismini buraya vermesi onur verici bir duygudur. Biz, kokumuzu unutmadık. İnşallah onlar da unutmaz." Kutuphanenin acılışına Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Col ve İlce Milli Eğitim Muduru Emin Karaosman ile koy halkı ve oğrenciler de katıldı.
Kaynak: AA