Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yerel Yonetim Politikaları Kurulu, yerelde reform konusu başta olmak uzere yereldeki sorunları masaya yatırdı. Erdoğan'a illere yaptıkları ziyaretlere dair gozlemleri anlatan kurul uyeleri, belediyelerde ana problemin borclanma surecleri olduğuna dikkati cekti. Erdoğan'ın kuruldan bazı CHP'li buyukşehir belediye başkanlarını da ziyaret etmelerini istediği oğrenildi.
[h=3]HAZIRLANAN RAPOR ERDOĞAN'A SUNULDU[/h] Cumhurbaşkanlığı Yerel Yonetim Politikaları Kurulu, onceki gun Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, yerel yonetim reformu başta olmak uzere illerin sorunları, kurulun illerde yaptığı toplantılar değerlendirildi. Kurul, Turkiye Belediyeler Birliği, ceşitli STK'lar, universiteler ile illerde yaptıkları goruşmelerden cıkan sonuclara ilişkin raporunu da Erdoğan'a sundu.
[h=3]BORCLANMA KONUŞULDU[/h] Kaynaklar, kurulun Erdoğan'a sunduğu raporun bir oneri mahiyetinde olduğunu, nihai sonuc olmadığına vurgu yaparken, son kararın AK Parti'deki calışmalar cercevesinde verileceği belirtti. Kurul, 2019'un başında Erdoğan'ın talimatı ile calışma başlatmış ve yerel yonetimlerde 51 ilin de aynı buyukşehirlerde olduğu gibi butun hizmet verebilmesinin onunun acılması konusunun da icinde olduğu yerel yonetimler reformunu gundemine almıştı. Ancak bu duzenlemeye dair kuruldan net bir goruş cıkmadı. Kurul, belediye başkanı ve belediye meclislerinin yetkileri, imar başta olmak uzere belirli yetkilerin ilgili bakanlıklara devredilmesi, belediye borclanmaları konularında goruşlerini sundu. İllere yapılan ziyaretleri de değerlendiren kurul uyeleri, belediyelerde ana problemin borclanma surecleri olduğu tespitini Erdoğan'a iletti. Buyuk olcekli projelerin finansmanı icin bakanlıklarla irtibat halinde olunması gerektiğine dair goruşlerin de ele alındığı toplantıda, belediye borcları ve borclanmaya yonelik yeni modeller uzerinde calışmalar değerlendirildi.
[h=3]"CHP BELEDİYELERİ DE ZİYARET EDİN" TALİMATI[/h] Kurulun zaman zaman Ankara'da bazı CHP'li belediyelerden bilgi aldığı oğrenilirken, Erdoğan'ın kuruldan bazı CHP'li buyukşehir belediye başkanlarını yerinde ziyaret etmelerini istediği belirtildi.
Erdoğan, yerel yonetim reformu kapsamında CHP'li belediyelerin de ziyaret edilmesini
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan, yerel yonetim reformu kapsamında CHP'li belediyelerin de ziyaret edilmesini