Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karar ile şehirlerarası otobus yolculuklarında yeni bir donem başlıyor. Karara gore aşı karneli kopek, kedi ya da kuş gibi evcil hayvanlar ozel kafeslerinde sahipleriyle birlikte yolculuk edebilecek.
[h=3]"HİCBİR FİRMANIN BUNUN KABUL EDECEĞİNİ SANMIYORUM"[/h] Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda bir firmaya ait yazıhanenin sorumlusu olan Serkan Aydın, "Evcil hayvanlarımız bizim kucuk dostlarımız zaten. Daha once her zaman uyutulup bagajda goturuluyordu. Cunku uyutulmadığında bagajda havlıyorlar, yola giden kaptanlarımız uyanmasın diye mecburen uyutulması lazımdı. Şimdi aracın icinde uygun gorulmesi benim tarafımdan uygun değil, cunku alerjisi olan insanlarımız var. En az 50 kişilik bir araba, ister istemez bir tanesi problem yaratacak. 'Benim alerjim var, istemiyorum' diyecek ve diğer yolcularımız da rahatsız olacak. Bagaj zaten serin olan bir yer. Uyutulduğu zaman zaten seyahat suresince o farkına bile varmıyor, mola yerlerinde de yolcularımız tarafından kontrol edilebiliyor. Uyutularak taşınacak ama ister istemez onun belirli bir suresi var ve bu suruden sonra ses cıkarmaya başladığında diğer yolcularımız onun sesinden rahatsız olabilecek. Bu da huzursuzluğa sebep olacak. Hicbir firmanın da kabul edeceğini sanmıyorum. Şu koltukta mesela hayvan seyahat edebilecek ama bir sonraki durakta o yolcu indikten sonra başka bir yolcu bindiğinde yolcu, kıl veya tuy gorduğunde olmaz" dedi.
[h=3]"ALERJİSİ OLAN YOLCULAR VAR"[/h] Şehirlerarası otobus şoforu Hayati Cakır ise, "Bu mumkun değil bence. Alerjisi olan yolcularımız var, hayvan bu sonucta ses cıkartabilir, tuvalet ihtiyacını yapabilir. Uyutulduğu zaman daha once bagajda goturuyorduk. Bu uygulamayı henuz yapmadığımız icin ne olur, nasıl şekilde gider bilemiyorum. Denemek lazım" diye konuştu.
[h=3]"ONLARIN DA BU DUNYADA CAN OLDUKLARINI BİLMEMİZ LAZIM"[/h] Otobusle seyahat etmek icin otogara gelen Ulaş Yavuz ise, "Boyle olması gerekiyor. Zaten hayvanlar Turkiye'de, hatta dunyada yeteri kadar değerini goremiyor. Hayvanlara, insanoğlu doğal veya illegal yolla baya bir eziyet cektiriyor. Bakanlığımızın bu gibi ongoruleri bizi cok memnun ediyor. Onların da bu dunyada can olduklarını hissetmemiz ve bilmemiz lazım. Benim genclikten de, Turkiye'den de, dunyadan da var. Bu hayvanların artık sesini duyacağız diye duşunuyorum" şeklinde konuştu.
[h=3]"UYGULANMADIĞI ZAMAN CEZAİ YAPTIRIMININ DA OLMASI GEREKİYOR"[/h] Kendisinin de kopeğinin olduğunu soyleyen yolculardan Ayşe Keser ise yeni karar icin, "Cok guzel bir uygulama. Ben de bir hayvanseverim, benim de bir kopeğim vardı. Ben kopeğimle hicbir yere gidemedim. Ancak ozel aracla gidebiliyordum. İnsanlarda bir hayvan duşmanlığı var. Yalnızca bizim insanların bu dunya sanıyorlar, aslında oyle bir şey yok. Cok iyi olmuş ama bir de bunun cezai yaptırımının olması lazım. Ben geldim buraya araca bineceğim, almıyor. Ne yapacağım, şikayet edeceğim. O zamanda bir cezai yaptırımının olması gerekiyor. Bagaja koyuyorlar, orada hayvan havasızlıktan oluyor. İnşallah uygulama hayata gecer, herkes de uygular" ifadelerini kullandı.
[h=3]"HAYVANLAR İCİN İYİ BİR DURUM"[/h] Diğer yolcu Sedanur Capan ise, "Hayvanseverler ve hayvan sahibi olanlar icin iyi bir şey, fakat yolcular icerisinde alerjisi olanlar, korkanlar, cekinenler olabilir. Hayvanlar icin iyi bir durum ama uzun yolculuklarda yolcular icin ve şoforle muavin icin kotu olabilir. Şoforun dikkatini dağıtabileceğini duşunuyorum ama onun dışında iyi bir uygulama olabilir" dedi.
Yeni uygulamanın hayvanlar icin daha sağlıklı olacağını belirten yolcu Furkan Okumuş ise, "Ben hayvanların bagajda gidip sallanmasındansa sahibinin kucağında daha sağlıklı bir şekilde gidebileceklerini duşunuyorum. Hem hayvanlar icin daha yararlı olacağını duşunuyorum hem de sahibinin hayvanda aklı kalmaz hayvanda diye duşunuyorum" dedi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Şehirlerarası otobuslerde yeni donem! Evcil hayvanlar artık otobuslerde yolcularla seyahat edebilecek
Şehirlerarası otobuslerde yeni donem! Evcil hayvanlar artık otobuslerde yolcularla se
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Şehirlerarası otobuslerde yeni donem! Evcil hayvanlar artık otobuslerde yolcularla se