Corum'da evlilik aşamasında olduğu Gokhan Uncu'nun (23) duğun icin aldığı altınlarla ortadan kaybolan ve hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suclamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acılan firari gelin adayı Nurhan B. (23), Uşak'ta polis ekiplerince yakalandı. Yargılandığı davaya, Uşak'tan SEGBİS aracılığıyla katılan Nurhan B., suclamaları reddederek, "O kişi ben değilim, sadece o kişiye benzediğim icin her onune gelen beni sucluyor. Kimseyi dolandırmadım" dedi.
Corum'da iki yıl once yaşanan olayda Devane Mahallesi'nde oturan Hasan ve Hatice Uncu cifti, oğulları Gokhan Uncu'yu evlendirmek istedi. Aile, aracılar vasıtasıyla oğulları icin Ağrı'nın Doğubayazıt ilcesinde bir gelin adayı buldu. Cift, oğullarını da yanlarına alıp, genc kızı gormek uzere Ağrı'ya gitti. Burada aile ile tanıştırılan Uncu ciftine iddiaya gore, "Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi oksuz buyudu" denilerek, Nurhan B. gosterildi. Bir araya gelen genclekrin yaptıkları kısa goruşme sonrasında ailelerine evlilik konusunda sorun olmadığını belirtmeleri uzerine Hasan ve Hatice Uncu cifti, genc kızın ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim O.'ye 15 bin TL, aracılara da 10 bin TL verdikten sonra gelin adayı Nurhan B.'yi bir yakınıyla birlikte Corum'a getirdi.
[h=3]KAYIPLARA KARIŞTI[/h] Hasan ve Hatice Uncu cifti, gelin adayının ailesine 'sut parası', elbiseler, gelinlik ve takılar olmak uzere toplamda 60 bin TL dolayında harcama yaptı. 2018'in Ağustos ayında gercekleştirilen bu buluşmadan sonra aileler, duğun tarihi olarak 14 Ekim'i belirlendi ve davetiyeler basıldı. Duğun salonu rezervasyonu yapıldı. Hazırlıklar surerken, gelin adayı Nurhan B., "Canım lahmacun cekiyor" diyerek, damat adayı Gokhan Uncu ile carşıya gitti. Gittikleri lokantada da "Lavaboya gidiyorum, birazdan donerim" diyerek, masadan kalkan Nurhan B., duğunde takılmak uzere alınan ve uzerinde bulunan altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Yapılan aramalara rağmen genc kadına ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan Gokhan Uncu polise, şikayetci oldu.
[h=3]AYNI YONTEMLE BAŞKA KİŞİLER DE DOLANDIRILMIŞ[/h] Şikayet uzerine, Corum ve Ağrı Emniyet Mudurluğu ozel bir ekip oluşturdu. Soruşturmayı yuruten ozel ekipteki polislerin yaptıkları araştırmada gelin adayı Nurhan B.'nin aynı yontemle bircok kişiyi dolandırdığını ortaya cıktı. Nurhan B.'nin, irtibatlı olduğu kişilerle birlikte evlenme vaadiyle aileleri dolandırdığı saptandı. Polis, belirlediği adrese yaptığı baskında, Nurhan B.'yi bulamadı. Kadının, surekli adres değiştirdiği ortaya cıktı. Soruşturmayı yuruten ekip tarafından yakalanan Mesut A. ve Sait G. ise ifadelerinin arından serbest bırakıldı.
[h=3]İDDİANAME HAZIRLANDI[/h] Dolandırıcılık olayının bir numaralı şuphelisi olan Nurhan B.'nin yakalanması icin polis ekiplerince aramalar surerken Corum Cumhuriyet Savcılığı'nca yurutulen soruşturma sonunda firari Nurhan B., Mesut A. ve Sait G. hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' sucundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanarak, dava acıldı.
[h=3]UŞAK'TA YAKALANDI[/h] Duğun icin aldığı altınlarla ortadan kaybolan ve hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle 'nitelikli dolandırıcılık' davası acılan firari gelin adayı Nurhan B., gecen ay, Uşak'ta polis ekiplerince yakalandı. Emniyetteki, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Nurhan B. adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. HAKİM KARŞISINA CIKTIDolandırıcılık olayı ile ilgili Corum 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya Nurhan B.'nin kacışına yardımcı olmakla suclanan tutuksuz sanıklardan Sait G. katılırken, Mesut A. ise gelmedi. Altınlarla kacmakla suclanan Nurhan B. ise Uşak 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Davanın ikinci duruşmasında, damat adayı Gokhan Uncu, annesi Hatice ve babası Hasan Uncu ile taraf avukatları da hazır bulundu.
[h=3]"O KİŞİ BEN DEĞİLİM"[/h] SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada suclamaları kabul etmeyen Nurhan B., "Hakim bey o kişi ben değilim, ayrıca ben cok mağdur oldum. Corum'a hic gitmedim, hic kimseyi dolandırmadım. Hatta Gokhan Uncu'yu da ilk kez goruyorum. Ayrıca, bana benzeyen bu kızın yakalanmasını istiyorum. Kısacası ben mağdurum. Fotoğraftaki kişi ben değilim, bulanık fotoğraf var ve benim olduğum iddia ediliyor. Beraatımı istiyorum" dedi.
[h=3]"BENİ DOLANDIRAN BU KİŞİYDİ"[/h] Duruşmaya katılan damat adayı Gokhan Uncu ise evlilik vaadiyle kendisini dolandıran kişinin mahkemeye SEGBİS ile katılan Nurhan B. olduğunu iddia ederek, "Hakim bey beni dolandıran ta kendisidir. Yalan soyluyor. Geldi ve 3 gun yanımda durdu. Sonra da beni ve ailemi dolandırıp gitti, ben bu kişiden şikayetciyim" diye konuştu.Tutuksuz yargılanan Sait G. ise olaya aracılık ettiğini itiraf edip, duruşmaya katılan kişinin gelin adayı olduğunu soyledi.
Mahkeme heyeti, Mesut A.'nın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine ve dava dosyasındaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Altınlarla kacan firari gelin yakalandı! İfadesi de olay kadar ilginc