Cinli bir akıllı telefon ureticisi olan "Ulefone", akıllı telefon sektorunu derinden etkileyecek onemli bir acıklama yaptı. Şirket, yaptığı acıklamalarda dunyanın ilk Android 10 işletim sistemini kullanan ve dayanıklılık sertifikalarına sahip olan akıllı telefonu "Armor X7" uzerinde calışmalarını surdurduğunu ve yakın bir gelecekte piyasaya surmeyi planladığını acıkladı.
Ulefone tarafından yapılan acıklamaların, bir akıllı telefonun duyurusu gibi yorumlanmaması gerekiyor. Cunku şirket, yaklaşmakta olan Armor X7'ye dair detaylı bir bilgi ve ozellik paylaşımı yapmadı. Şirket sadece, yeni bir dayanıklı telefon geliştirdiğini ve bu telefonun Android 10 işletim sistemine sahip olacağını acıkladı. Ancak gectiğimiz donemlerde yapılmış olan acıklamalar, Armor X7'nin bazı ozelliklerini ortaya koyuyor.

Ulefone, yaklaşmakta olan telefonunun hangi işlemciden guc alacağını acıklamadı ancak12 nmmimari yapıya sahip 4 cekirdekli bir işlemcinin kullanılacağı soyleniyor. Bu soylentiler, işlemcinin MediaTek tarafından geliştirilmiş olabileceğini duşunduruyor. Ayrıca resmi acıklamalara gore Armor X7, 2 GB RAM ve 16 GB de depolama alanıyla birlikte gelecek. Ayrıca bu telefon bir parmak izi okuyucu sensore de sahip olacak.
Armor X7'nin arkasında 13 MP, ekranında ise 5 MP cozunurluğunde bir kamera bulunuyor. Telefonun on kamerası, aynı zamanda yuz tarama sensoru olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca bu telefon, 4.000 mAh buyukluğunde bir bataryayla birlikte gelecek. Ancak bu bataryanın hızlı şarj desteğine sahip olup olmayacağı şu an icin bilinmiyor.

Ulefone, yaklaşmakta olan dayanıklı telefonunun hangi dayanıklılık sertifikalarına sahip olacağını acıklamadı. Ancak beklentiler, Armor X7'nin hem IP68 / IP69K hem de MIL-STD-810G sertifikalarına sahip olması bekleniyor. Ancak bu konuyla ilgili son soz, telefonun resmi duyurusunun yapılmasıyla birlikte Ulefone tarafından soylenecek.
Teknik ozelliklerinden de acıklanabileceği uzere Armor X7, giriş seviyesinde bir akıllı telefon. Hal boyle olunca da tuketiciler, boyle bir akıllı telefon icin uygun bir fiyat beklentisi icerisine giriyorlar. Ulefone tarafından yapılan acıklamalar da Armor X7'nin fazlasıyla uygun bir fiyata sahip olacağını gosteriyor. Boylelikle tuketiciler, uygun bir fiyat karşılığında hem Android 10 işletim sistemine sahip hem de dayanıklı bir telefon satın alabilecekler.