Manisa Gordes'te evinin bahcesinde halı dokuyan 2 cocuk annesi Hatice Şeşen (47), elektronik eşya tamircisi eşi Rıfat Şeşen'e (51) destek icin yardım etmeye başladı. Gun gectikce tamirat işini oğrenen Hatice Şeşen, 10 yıl once eşiyle birlikte Şehzadeler ilcesinde dukkan actı. İşin yukunu ustlenen Hatice Şeşen, becerisi ve azmiyle erkek meslektaşlarına taş cıkardı. Kilolarca ağırlığa sahip beyaz eşya malzemelerini soken, tamir eden ve muşterilerine teslim eden Hatice Şeşen, aranan bir usta oldu.
[h=3]"EŞİM EMEKLİ OLDU"[/h] Kadınların kimseye muhtac olmamasını dileyen Hatice Şeşen, "Once eşimle birlikte malzemeleri tanıdım. Onunla malzemeleri sokup taktım. Surekli izleyip oğrendim. Şimdi camaşır, bulaşık makinesi, klima, kombi, buzdolabı tamiratını yapıyorum. Makineleri sokup takıyorum, topluyorum. Eşim emekli oldu. Bana arada yardımcı oluyor" dedi.
[h=3]"DUKKANA GELEN ŞAŞIRIYOR"[/h] Dukkana gelen muşterilerin kadın tamirciyi gorduklerinde şaşırdıklarını soyleyen Şeşen, "Usta nerede?' diyorlar. 'Benim' diyorum. Once temkinli yaklaşıyorlar sonra işi yapınca 'Vay be' diyorlar. Coğu insan takdir ediyor. Erkeklerin daha sağlam yapacağını duşunuyorlar. Ben işimi cok seviyorum. Kadınlar yapamayacaklarını duşunmesin. İstemek onemli. Ben muhtac olmaktan cok korkarım. Kimseye muhtac olmayalım."
[h=3]"EŞİMLE GURUR DUYUYORUM"[/h] Hatice Şeşen'in eşi Rıfat Şeşen de yıllarca birlikte calıştıklarını ve eşine iş konusunda guvendiğini soyledi. Rıfat Şeşen ise, "Eşimle gurur duyuyorum. Kadınların da bu tarz meslekleri yapabilmesi cok guzel bir şey" dedi.
[h=3]MUŞTERİLERDEN TAM NOT[/h] Beyaz eşyalarını surekli tamir icin Hatice Şeşen'e getirdiğini anlatan Terzi Ceyhun Okol (35), "Ben buraya beyaz eşyamı tamire getirdiğimde Hatice ablayı karşımda gorunce şaşırdım. 'Siz mi yapacaksınız' dedim. 'Evet' deyince tereddut ederek bıraktım ama sonunda tamir edildiğini gorunce şaşırdım ve takdir ettim" dedi.
Bir diğer muşteri telefon tamircisi esnafı Mustafa Yıldırım (47) ise "Hatice hanımın yaptığı iş bizim icin gurur verici bir olay. Bir kadının her şeyi başarabileceğinin, her şeyin ustesinden gelebileceğini kanıtlamasıdır. Bu işlerin sadece erkeklerin yapamayacağını gorduk. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eşine yardım etmek icin elektronik eşya tamirine başlayan kadın, azmiyle aranan usta oldu!
Eşine yardım etmek icin elektronik eşya tamirine başlayan kadın, azmiyle aranan usta
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Eşine yardım etmek icin elektronik eşya tamirine başlayan kadın, azmiyle aranan usta