Hatay'ın İskenderun ilcesinde Berfin Ozek'e asit turu sıvı atması atarak yuzunun bir bolumunun yanmasına, sağ gozunu de kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Celtik, 'kasten yaralama' sucundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına carptırıldı.
[h=3]ERDOĞAN İSYAN ETMİŞTİ[/h] Bu olaya ilişkin acıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gecenlerde bir namussuz bir alcak kızımızın yuzune kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gozu gidiyor. Kanunun en yuksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz soyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize boyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin" ifadelerini kullandı.
[h=3]"BERFİN İLK DUYDUĞUNDA COK HEYECANLANDI"[/h] RS FM'de Atilla Guner'in Akşam Postası programına konuk olan Ozek'in Avukatı Mehtap Sert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepkisine ilişkin Berfin Ozek'ın"Heyecan ve mutluluktan konuşamıyorum. Cok sevindim" dediğini aktardı.
Ozek'in Avukatı Mehtap Sert sozlerini şoyle surdurdu: "Berfin ilk duyduğunda cok heyecanlandı. Mutluluktan ağladı, konuşamadı. Cumhurbaşkanının acıklama yapmasını ben de cok anlamlı buluyorum. Sanık ile beraber yaşamıyorlardı. Bir sure flort etmişler, şiddet uyguladığı icin Berfin ayrılmış. Askerden geldikten sonra Berfin'le barışmak istemiş, goruşmek istememiş. Berfin'in ailesi de goruşmelerini istemiyormuş. İntikam alacağını soylemiş ve bunlar soruşturmanın hazırlık aşamasında sanığın arkadaşları tarafından da dile getirildi."
[h=3]"KALBİNİN ATIYOR OLMASI HAYATTA OLDUĞUNU GOSTERMEZ"[/h] Avukat Sert, şoyle devam etti:
"Berfin ile barışmak istiyor. Berfin kabul etmeyince takip etmeye başlıyor. Berfin dershaneden cıkıp evine giderken evinin onunde bu eylemi gercekleştiriyor. Evlerinin karşısındaki caminin kamerasından goruntuleri cıktı. Kendisine asit sıcramasın diye kıyafetlerinin uzerine eşofman giymiş, eline iki kat eldiven, yuzunu de bereyle kapatıyor. Kendisinin gozaltına alınması ihtimaline karşı nerede olduğunu soyleyebilmek icin bir arkadaşını arıyor ve onun yanına gidiyor. O saatte başka yerde olduğunu dile getirdiğinden savcının talimatıyla kamera goruntulerine bakıldığında orada olmadığı anlaşılıyor. 1.5 litre asit dokmuş olması ve hazırlık aşaması dikkate alınarak 12 yıl ceza verildi. Berfin'e biz hep şunu soyledik. Adalet sağladığında cektiğin acıları unutacaksın cunku en onemli şey adaletin sağlanması. Berfin yaşıyor evet. Ama kalbinin atıyor olması hayatta olduğunu gostermez."
Casim Ozan Celtik [h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İskenderun'da evine giden Berfin Ozek'in yolu, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Celtik tarafından kesildi. Celtik, Berfin Ozek'in yuzune asit benzeri sıvı atıp, kactı.
Berfin, cağrılan sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk mudahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yuzunde yanıklar oluşan Berfin Ozek, Yanık Unitesi'nde tedaviye alındı. Berfin, gorduğu uzun tedavinin ardından taburcu oldu ancak yuzunde ağır yanık izleri kaldı. Bodrum'da tedaviye alınan Ozek, sağ gozunu kaybetti, gecirdiği ameliyat ile goz kapakları ve dudağı yeniden yapıldı.
[h=3]SALDIRGANA 13 YIL HAPİS CEZASI[/h] İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmada, mahkeme heyeti tutuklu sanık Casim Ozan Celtik'i 'kasten yaralama' sucundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına carptırdı.
Erdoğan'dan Berfin'in yuzunu asitle yakan sanığa sert sozler: Namussuz, alcak Berfin'in yuzunu asitle yakan eski erkek arkadaşına 13,5 yıl hapis cezası verildi Bakan Selcuk'tan, Berfin Ozek'in yuzune asit doken sanığa verilen cezaya tepki [h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'ı isyan ettiren kararın mağduru Berfin Ozek'ten Cumhurbaşkanı'nın sozlerine ilk yorum
Erdoğan'ı isyan ettiren kararın mağduru Berfin Ozek'ten Cumhurbaşkanı'nın sozlerine i
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'ı isyan ettiren kararın mağduru Berfin Ozek'ten Cumhurbaşkanı'nın sozlerine i