Yıllar boyunca profesyonel kalitede dijital muzik aletleri yapmak icin uğraşan Roland, tasarımcılara iddialı bir dijital piyano hayal etmeleri icin cağrıda bulundu. San Francisco Sanat Akademisi'nde Endustriyel Tasarım eğitimi alan Jong Chan Kim, 2015 yılında "Facet" adını verdiği konsept calışması ile Roland'ın Dijital Piyano Tasarım Odulu'nu kazandı.
Roland'ın piyano tasarım ekibi, 2019 yılında projeyi alarak Kim'in carpıcı tasarımını, ustun canlı performans icin gercek bir dijital piyano olarak nasıl gerceğe donuşturebileceklerini araştırdı. Roland ekibi, geliştirilmiş tuşlarla işe başladı ve yeni PureAcoustic Piyano Modelleme sistemi ile piyanonun ses kartını yeniden yaratarak, aletin cercevesine ve tabanına duz bir hoparlor paneli yerleştirmeye karar verdi.

Konsept, piyanistlere adeta bir Steinway piyanoda oturuyormuş hissi vererek, armonik seslere ve telli cekic mekanizmasına en yakın deneyimi sunan hoparlorler sunuyor. Piyano tamamen dijital ve performansı destekleyen Android destekli bir sisteme sahip. Ayrıca Zenbeats muzik yazılımı ve piyanoyu calarken gercek zamanlı olarak tepki veren kucuk bir gorselleştirici onyuklu olarak yer alıyor.
Roland henuz urunu uretmeyi planlamıyor, ancak futuristik tasarımıyla geleceğe yonelik sağlam bir yatırım olabilir. Urunun tasarım surecine dair detayları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: