İngiltere'de unlu Turk işadamı Huseyin Ozer’in sahibi olduğu ve başkent Londra’nın tiyatro ve eğlence merkezi Covent Garden’da bulunan Sofra Restoran kapanıyor.

Dun akşam son kez duzenlenen Noel yemeğine Kraliyet ailesi uyelerinin yanı sıra cok sayıda tanınmış davetli katıldı. Ozer, restoranın el değiştirdiğini ifade ederek, "Burası 21 yıl Turk kulturune hizmet etti. Artık kızımızı evlendiriyoruz, birine verdik" diye konuştu. Bugune kadar aralarında cok sayıda Kraliyet mensubu, politikacı, sporcu ve sanatcıların bulunduğu sayısız şohretli ismi ağırlayan ve yemekleri ile Londra'da unlu Michelin Guide odulleri alan Sofra Restoran, kapanış yemeği de olan son Noel partisinde yine birbirinden unlu isimleri konuk etti. Kralice’nin diyetisyen ve doktorunun da aralarında bulunduğu yakın dostları ile restoranının surekli muşterileri Ozer'i partide yalnız bırakmadı.
21 YIL TURK KULTURUNE HİZMET ETTİ
DHA’ya konuşan Ozer, Covent Garden’da 21 yıldır Turk mutfağını dunyaya tanıtan Sofra Restoran’ın kapanışı ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Ozer, “Burası 21 yıl Turk kulturune hizmet etti. Artık kızımızı evlendiriyoruz, birine verdik. Burası acıldığı gunden beri zarar ediyordu. Hic bıkmadan herkese, her derneğe burada yemek verdik, ayrıca talebeler de burada bedava yemek yedi. Kızımız buyudu, artık taliplisi de var. Buyuttuk, masraf ettik, şimdi birine veriyoruz. Tam zamanıdır” dedi.
"MICHELIN STAR'IN TAVSİYE ETTİĞİ TEK TURK LOKANTASI"
İstanbul’da iki yeni restoran acmaya hazırlandığını belirten Ozer, hep buyuk bir ideali olduğunu ve onun peşinden gittiğini ifade ederek, “Benim bir idealim var. O, benim ve insanlık icin onemli. Dunya sofra yemeği yiyecek. Sofra deyince adının ‘sofra’ olması gerekmiyor. Sofra usulu benim yaptığım gibi. Ben diyetisyenim. Dunyada lezzetli, sağlıklı, uygun fiyatlı diye bir şey var, onu dunyada yapan tek kişi olduğumu Michelin Guide yoneticileri yuzume soyledi. Restoranlara verdiği kalite yıldızları ile tanınan uluslararası Michelin Guide tarafından tavsiye edilen tek Turk lokantasıyız. Michelin Guide'ın kendileri de bu yemeği yiyor. Hem lezzetli, hem sağlıklı ve fiyatı uygun. ‘Dunyada bizim favorimiz sensin, kendimiz yemek yemek icin senin restoranını tercih ediyoruz’ dediler ve hÂl benim restoranlarımda yemek yiyorlar”.
“BİR İDEALIM VAR”
İstanbul’daki restoranların yakın bir zamanda acılacağını belirten Ozer, “Biri Boğaz’da, diğeri Karakoy’de iki restoran acıyoruz. Cok şık olacak. İngiltere’den gittiğimiz icin İngiliz dekoru olacak ve Turk yemeği satacak. İngiliz kulturunu Turkiye’ye gotureceğim. Yirmi senem Turkiye’de gecti. Biraz cobanlık, biraz da bulaşıkcılık yaptım. Diğer 40 yılı ise burada İngiliz centilmenlerle yaşayarak gecti. Buradaki sistemi Turkiye’ye gotureceğim. Turkiye’den Turk yemeklerini dunyaya tanıtmak ve yaymak istiyorum. Burası bir okul olarak hizmet verecek. Burada Turk yemeğini yapmayı oğreteceğiz ve dunyaya Turk yemeğini tanıtacağız. Ayrıca bu okul milyonerler yetiştirecek. Hep para kazanıp cocuk okutmak istedim ve her fırsatta bunu yapıyorum” diye konuştu.

KAYNAK