Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Genclerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Toreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, carpıcı değerlendirmelerde bulundu.
[h=3]"BİR NAMUSSUZ, BİR ALCAK..."[/h] Hatay'da eski kız arkadaşına asit atarak suratında yanıklar oluşmasına sebep olan sanık hakkında sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Gecenlerde bir namussuz bir alcak kızımızın yuzune kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gozu gidiyor. Kanunun en yuksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz soyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize boyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
[h=3]"ENGELLİ MEMUR SAYISI DONEMİMİZDE 10 KAT ARTTI"[/h] 2002'den bugune kadar kamuya 29 bin kişi yerleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Hicbir zaman engelli kardeşlerimize duyarsız olmadık. Engellilere sahip cıkıyor, kendilerini en iyi geleceğe hazırlamaya calışıyoruz. Devlet ve millet arasındaki ilişkiler tek parti doneminde, insanına tepeden bakan bir anlayış hakim oldu. Engelli memur sayısı bizden onceki doneme gore 10 kat artarak 56 bin 500'e ulaştı. Engellilerin yanı sıra kadınlara, cocuklara, dul ve yetimlere, şehit yakınlarına imkanlar sunduk. Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında olması icin oncelikle erişebilirlik cok onemli. Bina girişi, toplu taşıma aracına kadar her alanda kolayca yaşayabileceği alanlara sahip olmalıdır" ifadelerini kullandı.
[h=3]"MİLLİ GELİR 3 KATINA CIKTI"[/h] Kişi başına milli gelirin arttığını ifade eden Erdoğan, "Milli gelirimizi 3 kattan fazla yukseltirken tum vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Yıllık butceyi 2 milyardan 55 milyar liraya cıkardık. Son 17 yılda tam 339 milyar liralık sosyal yardımda bulunduk. Sosyal yardımların payını yuzde 0,3'ten, 1,2 seviyesine yukselttik" şeklinde konuştu.
[h=3]"DOĞAL GAZ BİZİM UZERİMİZDEN AVRUPA'YA GİDECEK"[/h] Konuşmasında doğal yaşama kattıklarından bahseden Erdoğan, "Geldiğimde susuz bir İstanbul vardı. O konuyu cozduk. Cop dağlarından gecilmeyen İstanbul vardı. Biz bunu kaldırdık. HABİTAT'ın odul verdiği İstanbul oldu. Solunumda hava kirliliği felaketti. Gazeteler maske dağıtıyordu. Hamdolsun bundan kurtulduk. 81 ili temiz hava ile karşı karşıya getirelim dedik, onu da başardık. Şimdi tum ilcelere doğal gazı goturmek istiyoruz. Dun İstanbul'da Rusya ile yaptığımız anlaşma gereği TurkAkım projesini Karadeniz'den Kıyıkoy'e gecirmek amaclı projemizi hayata gecirdik. Doğal gaz bizim uzerimizden Avrupa'ya gidecek" diye konuştu.
[h=3]"AİLE KAVRAMI BİZDE DE COKUYOR"[/h] Batı'daki cokuşun sebebini aile kavramına bağlayan Erdoğan, "Aile bizde de şimdi cokuyor. Neden 3 cocuk diyorum, cunku guclu milletler guclu ailelerden oluşur. Doğum noktasında kısırlaştırma politikası guttuler. Neden nufusumuz azalsın diye. Nufusumuz coğalmalı ki ekonominin bel kemiği nufustur. İnsan varsa para var, uretim var, tuketim var. İnsan yoksa bunların hicbiri yok. Aile kurumu dağıldığında nufusta azalmaya başlıyor. Pek cok batı toplumu bir sure sonra yeryuzunden silinme ihtimali ile karşı karşıya. Turkiye de aynı tehditle yuzleşmiştir. Genclerimiz evlenmiyor, rakam yukarı cıkıyor. Coğu 30'u aşkın yaşta evleniyor ya da evde kalıyor. Hic evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Medya aracılığıyla ozendirilmeye calışılıyor. Aile kurumlarını kurutmaya calışan semboller bilincli kurutulmaya calışılırken, aile kurumu kucumseniyor" dedi.
[h=3]"ORNEK AİLE HAYATI SUNMALIYIZ"[/h] Aile icindeki değerlere sahip cıkmanın oneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimiz ne diyor nikahlanınız, coğalınız, nikah dışı bizim değerlerimizde yok. Kıyamet gununde diğer topluluklara karşı ummetimin cokluğu ile ovuneceğim diyor. Yeni nesil okumak, duymaktan ziyade gozlemden etkileniyor. Biz ne kadar ornek aile hayatı sunarsak, cocuklara ornek olur" ifadelerini kullandı.
[h=3]"KADINA ŞİDDET UYGULAYANIN KARŞISINA BİZ CIKARIZ"[/h] Kadına şiddet olgusu ile aile kurumuna saldıran bir oluşum meydana geldiğini soyleyen Erdoğan, "Turkiye'deki kadın cinayetleri vakası Avrupa'nın yarısı kadar. Kadına fiziken ya da ruhen şiddet uygulayanın karşısına once biz cıkarız biz. Anne olan eş olan kız evlat olan insanın yarısı olan kadına yonelik her turlu ayrımcılık anlayışa eyvallah etmedik. İnsani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun icinin boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Aileye sahip cıkacak anlayışla calışmalarımızı yuruteceğiz" şeklinde konuştu.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İskenderun'da evine giden Berfin Ozek'in yolu, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Celtik tarafından kesildi. Celtik, Berfin Ozek'in yuzune asit benzeri sıvı atıp, kactı.
Berfin, cağrılan sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk mudahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yuzunde yanıklar oluşan Berfin Ozek, Yanık Unitesi'nde tedaviye alındı. Berfin, gorduğu uzun tedavinin ardından taburcu oldu ancak yuzunde ağır yanık izleri kaldı. Bodrum'da tedaviye alınan Ozek, sağ gozunu kaybetti, gecirdiği ameliyat ile goz kapakları ve dudağı yeniden yapıldı.
[h=3]SALDIRGANA 13 YIL HAPİS CEZASI[/h] İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmada, mahkeme heyeti tutuklu sanık Casim Ozan Celtik'i 'kasten yaralama' sucundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına carptırdı.

Berfin'in yuzunu asitle yakan eski erkek arkadaşına 13,5 yıl hapis cezası verildiCumhurbaşkanı Erdoğan, dizi ve programların evlilik dışı hayatı ozendirmesine sert cıktıBakan Selcuk'tan, Berfin Ozek'in yuzune asit doken sanığa verilen cezaya tepki [h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'dan Berfin'in yuzunu asitle yakan sanığa sert sozler: Namussuz, alcak