Merkezi Hollanda'da olan Endemol'e bağlı olarak Turkiye'de faaliyet gosteren Endemol Medya Produksiyon Ticaret LTD.ŞTİ.'nin iflas davasının gorulmesine devam edildi.
Aralarında Mine Tugay, Erkan Petekkaya, Songul Oden, İbrahim Celikkol, Aslı Enver gibi isimlerin de bulunduğu 30 oyuncu, 25 şirket ve 2 bankanın mudahil olduğu İstanbul 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki duruşmasına davacı oyuncu Erkan Petekkaya ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada davaya ilişkin beyanda bulunan mudahil avukatları, iflas şartlarının gercekleşmediğini ve bu nedenle davanın reddine karar verilmesini talep etti.
[h=3]"BANA OFİSTE RUŞVET TEKLİF ETTİLER"[/h] Yıllar once Endemol şirketiyle anlaşma sağladıklarını belirten oyuncu Erkan Petekkaya, "Paramparca dizisini 97 bolum cektik. Oyuncular ve set ekibi olmak uzere herkes canla başla calıştı. Hepimizin emekleri ve hakları gasp edildi. Bu dizi ile ilgili ben 15 bolumun parasını dahi alamadım. Cok mağdur edildik. Endemol avukatları beni ofislerine cağırdı. Ancak buradaki avukatlar mı değil mi hatırlamıyorum. Bana ofiste ruşvet teklif ettiler. 'Sen bu işe bulaşma sen starsın. Biz senin paranı bir şekilde karşılayacağız' dediler. Ben işciler ne olacak diye sorduğumda bana 'Sen karışma onlara' diye cevap verdiler. Bende bunun uzerine mahkemede goruşeceğimizi soyleyerek oradan ayrıldım. Burası Turkiye Cumhuriyeti. Bunu nasıl yapıyorlar. Bu kadar insan acken" ifadelerini kullandı.
[h=3]"50 MİLYON DOLAR KAZANIP BİZİ DOLANDIRIP GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ"[/h] İfadesinin devamında oyuncu Petekkaya, "Biz Endemol'u protesto etmek icin diğer meslektaşlarımla şirketin onunde toplandık. Basın acıklaması yaptık. Endemol gibi uluslararası bir şirketin boyle ulkemize girip, dizi uzerinden 50 milyon dolar kazanıp, paramızı odememesi daha sonra bizi dolandırıp gitmesini istemiyoruz. Bu şekilde somurulmemiz kabul edilemez. 122 ulkede milyonlarca insan bu diziyi izledi yurt dışında. Ama bana buradaki ve yurt dışındaki alacaklarım odenmedi. Davanın reddini istiyorum" şeklinde konuştu.
[h=3]ADLİYEDE GERGİNLİK CIKTI[/h] Petekkaya'nın ruşvet iddiaları uzerine duruşma salonunda taraf avukatları arasında gerginlik yaşandı. Ruşvet iddiasına karşı cıkan şirket avukatları Petekkaya'ya tepki gosterdi. Avukatların karşılıklı soz dalaşına girmesi uzerine mahkeme heyeti başkanı avukatları, duruşma usulune uymaları konusunda sert bir dille uyardı. Tarafların beyanlarının ardından mahkeme heyeti kararını acıklamak uzere duruşmaya kısa bir ara verdi. Bu sırada duruşma salonu onunde taraflar arasında tartışma yaşanırken Erkan Petekkaya avukatlarını tartışmanın bulunduğu alandan uzaklaştırdı.
[h=3]İFLASIN REDDİNE KARAR VERİLDİ[/h] Aranın ardından kararını acıklayan mahkeme heyeti iflas davasının reddine karar verdi. Heyet ayrıca kayyum heyetinin gorevinin ve tedbir kararlarının hukmun kesinleşmesine kadar devam etmesine hukmetti. Kararın ardından mahkeme heyeti başkanı, davanın kendine munhasır ozel bir dava olduğunu inancları ve diller doğrultusunda bir karar verdiklerini soyledi. Mahkeme heyeti başkanı devamında, "Tum taraflara hayırlı bir karar olmasını temenni ederim. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır" dedi.
[h=3]"HOLLANDA'DAN GELİP EMEKLERİMİZİ SOMURUP KACMAYA CALIŞTILAR"[/h] Kararı sevincle karşılayan Petekkaya, duruşmanın ardından basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Haklı olunan şeyi kazanmanın cok guzel olduğunu kaydeden Petekkaya, "2,5 yıldır uğraşıyoruz bu davayla. Cok uzuluyorduk. Hollanda'dan gelip emeklerimizi somurup kacmaya calıştılar. Cok buyuk paraları kacırmaya calıştılar. Bizim, caycımızın, işcilerin herkesin parasını kacırmaya calıştılar. İflas istemişlerdi, hicbir şekilde odemek istemiyorlardı ama sayın başkan reddetti. Davayı kazandık. 15 bolum alacağım vardı ayrıca başka alacaklarım da vardı. Ben herkes icin geldim buraya. Tum arkadaşlarımızı savunmak icin geldim buraya. Endemol'le calışıp emeklerini alamayan herkes artık emeklerinin karşılığını alabilecek" dedi.
[h=3]"BİZ GERGİN DEĞİLDİK, KARŞI TARAF GERGİNDİ"[/h] Petekkaya, duruşmanda yaşanan gerginliğe ilişkin sorular uzerine ise, "Biz gergin değildik karşı taraf gergindi. Benim paramı vermiyorlar. 122 ulkede yayınlandı, milyonlarca şahit var dedim. Haklı olunan şeyi kazanmak gercekten cok guzel" dedi. Petekkaya'nın avukatı Bulent Hoke ise "Bundan sonraki surecte alacak davaları devam ediyor. Bundan sonra alacaklar alınmaya devam edilecek. Yaklaşık 45 milyon alacak vardı şimdi 15 milyon civarına duştu bu. Mahkemenin bu kararıyla hak sahiplerini haklarını alabilecek" diye konuştu.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Erkan Petekkaya'nın 'ruşvet' iddiası mahkemede gerginliğe yol actı
Erkan Petekkaya'nın 'ruşvet' iddiası mahkemede gerginliğe yol actı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erkan Petekkaya'nın 'ruşvet' iddiası mahkemede gerginliğe yol actı