Bilecik'te ozel bir anaokulunda cekilen fotoğrafta, dil ve konuşma gecikmesi rahatsızlığı bulunan kardeş ikiz oğrencinin sandalyeye bağlanması ve bu oğrencilerden birinin sandalye ile yarı cıplak yere duşmesi yer alırken, oğrencilerin ailesi bu durumu oğrendikten sonra suc duyurusunda bulundu.
Bilecik eğitim veren ozel bir anaokulunda cekilmiş bir fotoğraf karesinde yer alan şok goruntuler kenti karıştırırken, aile kurumdan şikayetci oldu. Konu hakkında acıklama yapan 3 bucuk yaşındaki ikizler A.T. ve T.T'nin annesi İnci T, cocuklarının 29 haftalık dunyaya geldiğini bu yuzden dilde ve konuşmada gecikme yaşadıklarını soyledi. O zaman aylarca olum kalım mucadelesi veren cocuklarının gorduğu bu eziyet karşısında şok olduklarını anlatan İnci T. "Ankara'da yıllarca emek vererek kurduğum duzeni, Gazi Universitesi'ndeki kadromu tereddut ermeden sırf Eskişehir'de daha iyi ozel eğitim ve dil terapisi alabilsinler diye ardıma bakmadan geride bırakıp Bilecik'e geldim. Tum attığımız adımlar ve mucadelemiz onlar bir once yaşıtlarını yakalayabilsinler diyeydi. Yuzume gulumseyerek bakması yeterli evet, kalplerinin atıyor olması bile yeterli ama 3 bucuk yaşına gelmelerine rağmen hala duyamadığım o anne kelimesi icindi her şey" dedi.
[h=3]"HESAP SORACAĞIM"[/h] Cocuklarının işkence gorduğunu soyleyen anne, "Hesap soracağım" dedi ve şu şekilde devam etti:
"Gelişimsel dil ve konuşma gecikmesi teşhisi ile arayı kapatmaya calıştığımız, bunun icin her hafta en az 2-3 kez eğitim icin Eskişehir'e gittiğimiz bu kritik surecimizde, guvenerek verdiğimiz ve akademik bir eğitim beklentimiz olmasa da en azından sevildikleri ve guvende oldukları bir ortamda olduklarını duşunduğumuz kreşlerinde aylardır bir hayvana bile yapılmaması gereken şekilde cocuklarımızın sandalyeye bağlandıklarını, diğer serbest arkadaşlarının arasında tek bağlı kendi oldukları icin kendilerini cozmek icin cırpındıklarını, sandalyeden devrildiklerini ve yerlerde cırpındıklarını, ozellikle yemek yerken bağlandıklarında sinirlenip tabaklarını doktuklerinde yeniden yemek vermek yerine kuru ekmek verdiklerini ve diğer bircok şeyi cok, cok gec oğrendik. İnsan hic kendi başına gelmez sanıyormuş. Oğullarım kuvezde kendilerinden on kat buyuk kateterlerin, damar yollarının icinde yaşam mucadelesi verirken ses cıkarmadan ağladıklarında, yanaklarında kurumuş kalmış olan gozyaşı tuzlarını icime kan ağlayarak sildim ben. İcimden onlara şu sozu verdim. Nefes aldığım surece ağlamanıza hic izin vermeyeceğim. Sozumu tutamadım. Ama o her cırpışlarınızın, akıttığınız her bir gozyaşının hesabını soracağım."
[h=3]"BU COCUKLAR MELEK, NASIL KIYDINIZ?"[/h] Baba Oktay T. ise; "Guvenip cocuklarımızı emanet ettiğimiz bu kurumda yaşanan olaylar bizleri şok etti. Meğer cocuklarımızı ekle sandalyeye bağlayıp sozlu olarak azarlıyorlarmış ve daha neler neler. Bu cocuklar melek ya nasıl kıydınız nasıl yapabildiniz bunu. Ben bu konunun adli olarak takipcisi olacağım ve butun dostlarımızdan da desteklerini bekliyoruz. Sizde cocuklarınıza guvenin eğer ki bu kurumlara gonderiyorsanız cocukların huzursuzluklarından şuphelenin" dedi.
[h=3]KURUM İDDİALARI YALANLADI[/h] Kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan acıklamada ise, "Kimin cektiği belli olmayan fotoğraflarla, kurumumuza sosyal medya uzerinden karalama kampanyası yapılmaya calışılmaktadır. Sosyal medya uzerinden yayınlanan fotoğraf ve ilgili yazılara bakarak karalama yapanlar hakkında suc duyurusunda bulunulmuştur ve mesnetsiz bu surece dahil olan her kişi hakkında da bulunulacaktır. Olaya konu olan fotoğraf yaklaşık bir ay once cekilip WhatsApp grubundan gizli olarak cektirdiğini bildiren cocukların velisi bu kadar sure bekleyerek iddia ettiği uzere cocuklarını bağlayan kişiden değil de okulumuzdan şikayetci olarak amacının okulu kapattırmak olduğunu belirtmektedir. Bu durumu cirkin bir boyuta getirmek icin kurgulayan veli stajyer olarak kurumumuza yerleştirilmiş kişilerle fotoğrafın cekilmesi sağlandığı kanısındayız. Olay aydınlatıldığında fotoğrafı ceken kişinin bağlama olayını gercekleştiren kişi olduğu ortaya cıkacak olup, kendilerinden kurumumuza karşı yapılan komplo sonucunda uğradığı zararın tazmini icin gerekli işlemler yapılacaktır. Okulumuzda cocuklarınız cocuklarımızdır dusturuyla her cocuğa 4 yıldır ozen ve imtinaıyla eğitim ortamı sağlanmaktadır "denildi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Bilecik'te bir ozel anaokulunda cekilen fotoğraflar, kenti ayağa kaldırdı
Bilecik'te bir ozel anaokulunda cekilen fotoğraflar, kenti ayağa kaldırdı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bilecik'te bir ozel anaokulunda cekilen fotoğraflar, kenti ayağa kaldırdı