İstanbul Universitesi Edebiyat Fakultesinde okuyan 3. sınıf oğrencisi Sibel Unli'nin twitter hesabından "Yemek kartımda sadece bir lira kalmış. Bir liraya karnımı doyurabilir miyim" diye yazdıktan sonra intihar etmesinden etkilenen Adanalı esnaf Levent Tamturk, universite oğrencilerine yonelik ucretsiz kahvaltı kampanyası başlattı. Tamturk'un bu cağrısına kulak veren bir corbacı ve kebapcı esnafı da bu kampanyaya dahil oldu. Kampanya hızla yayılmaya başlarken, kebapcı Onur Akbaş kampanyaya destek vererek oğrencileri ağırladı. 5 universite oğrencisi kampanya sayesinde kebap yeme imkanı buldu.
[h=3]"SINIRSIZ SAYIDA OĞRENCİYE YEMEK VERMEYE HAZIRIM"[/h] Akbaş, universite oğrencilerinin Turkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, "Bir esnaf ağabeyimizin universite oğrencilerine ucretsiz yemek kampanyası başlattığını duydum. Oğrenciler Turkiye'nin geleceği olduğu icin ben de buna katkı vermek istedim. Bundan sonra ihtiyac sahibi sınırsız sayıda oğrenciye yemek vermeye hazırım. Bugunden itibaren de başlatıyorum. Oğrenciler bizim icin cok onemli yarın bizim olduğumuz yerde onlar olacak" dedi.
[h=3]"KAMPANYANIN SUREKLİ DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM"[/h] Universite oğrencisi Muhammet Şahin ise, 3 oğun yemek yediklerini ancak coğu zaman oğrencinin cebinde para olmadığını, bu nedenle yemek yiyemediğini, cok zor gunler gecirdiğini anlattı. Şahin, "Bu nedenle bu kampanyayı cok onemsiyorum. Esnaf ağabeylerimizin de destek vermesine, bizi duşunmesine cok mutlu oldum. Biz bırakın kebap yemeyi normal yemeği zor buluyoruz. Okulda oğlen yemek cıkıyor geri kalan yemekleri yurtta yemeye calışıyoruz. Buralarda ucuz ama yine de paramız yetmiyor. Bu kampanyanın surekli devam etmesini diliyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Adanalı esnaflar universite oğrencilerine yonelik ucretsiz yemek kampanyası başlattı
Adanalı esnaflar universite oğrencilerine yonelik ucretsiz yemek kampanyası başlattı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Adanalı esnaflar universite oğrencilerine yonelik ucretsiz yemek kampanyası başlattı