Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında gecen fikir ayrılıklarını kendi bakış acısından anlatarak o gunlerdeki tavırlarına yonelik eleştirilere cevap verdi.
AK Parti'den ihracı istendikten sonra istifa eden eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, T24'ten Murat Sabuncu'ya onemli acıklamalarda bulundu. Acıklamalarında 17-25 Aralık surecine de değinen Davutoğlu, "17 Aralık'ta Yuce Divan olmalıydı" diyerek şu ifadeleri kullandı:
[h=3]"ACIK SECİK BİR FETO DARBE GİRİŞİMİYDİ"[/h] ''17-25 Aralık acık secik bir FETO darbe girişimiydi. Daha once 7 Şubat'ta MİT'e ve musteşarımıza hamle yapmışlardı. Buna karşı dik durmuştuk. Ancak arkadan bu hamleyi yaptılar.
[h=3]"YUCE DİVANA GİDEREK AKLANMALARI GEREKTİĞİNİ DUŞUNUYORDUM"[/h] 17 Aralık'ta itham edilen bakan arkadaşlarla ilgili ise benim farklı bir duruşum oldu. Bu arkadaşların Yuce Divan'a giderek aklanması gerektiğini duşunuyordum. Hatırlarsınız 17 Aralık'ı araştırmak icin Meclis'te bir komisyon kurulmuştu. İclerinde 9 AK Partili uye de vardı. Onlar belgeleri incelemişti. Ben hem onlardan bilgi aldım, hem belgelere baktım, hem de komisyon başkanı Kastamonu Milletvekilimiz Hakkı Koylu ile goruştum.
[h=3]"BİR BAKANINKİ USULSUZLUK, DİĞERLERİ İLE İLGİLİ İDDİALAR CİDDİ"[/h] Hepsi 'Bir bakanınki usulsuzluk (donemin Cevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, yazarın notu), diğerleri ile ilgili iddialar ciddi, Yuce Divan'a gidilmeli' diyordu. Uc bakanı ofisime cağırdım. Tartışmalı bir goruşmeden sonra ertesi gun saat 11'de basın toplantısı duzenleyip gonullu olarak Yuce Divan'a gitme konusunu acıklamalarında anlaştık.
[h=3]"TAYYİP BEY'İN YAPMAYIN DEDİĞİNİ OĞRENDİM"[/h] Ben o gunlerde 'Kim milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim hangi şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa, onunla mucadeleye kararlıyız' demiştim. Ertesi gun oğlen saatleri oldu. Acıklama yapılmadı. Ne olduğunu sordum. Bakanların Tayyip Bey ile goruştuklerini ve onun 'yapmayın' dediğini oğrendim. Hemen yanına gittim. Neden boyle yaptığını sordum. Onemli kırılma noktalarından biriydi."
Davutoğlu'ndan 17-25 Aralık acıklaması: 3 bakanı yuce divan icin ikna ettim, Tayyip B
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Davutoğlu'ndan 17-25 Aralık acıklaması: 3 bakanı yuce divan icin ikna ettim, Tayyip B