1-) Hergun okuyabildiğin kadar Kur'an oku, Peygamber (sav)'e de salatı cokca getir.
2-) Beş vakit namaz ile velevki iki rekat ta olsa gece ve kuşluk namazına devam et.
3-) Uzerine farz olan zekatı ver. Az da olsa hergun sadaka ver. Eğer verecek bulamaz isen bu vazifeyi guzel soylemekle yerine getir. Ramazan orucu ile beraber her ayda ucgun oruc tut.
4-) Allah'ın sevdiklerinden olmak istemez misin? Peygamber'in Muhammed (sav)'i, O'nun Ailesini sev, anne ve babaya iyilik yap.
5-) Sen:" Ya Rabbi, Ya Rabbi" deyipte, Allah'ın: "Evet Ey kulum, iste istediğin verilir" dediği kimselerden olmak istemez misin? Ohalde yiyeceğini temizle ki duan kabul olsun. İnsanlara kendinden daha insaflı ol. İnsanlara guzel ahlakla davran.
6-) Duası kabul edilenlerden ve Kıyamet gunu sayfası nurla parlayanlardan olmayı istemez misin? Kalbini temizle, "La İlahe İllallah" zikrini cok yap, gunahlarına, mu'min erkek ve mu'min kadınlar icin tevbe ve istiğfar yap. Allah'ı hatırlamaktan habersiz olanlardan olma.
7-) Allah'a hamdeden, şukreden, O'na yakın olanlardan olmak istemez misin? Şu var ki kul: El-Hamdulillah, derse, Allah: " Kulum Bana hamdetti, Bana şukretti" der. Ohalde: el-Hamdulillahi ve Selamun ala İbadihillezinestafa" zikrini cokca yap.
8-) Allah'a şukredenlerden ve Allah'ın neslini islah ettiği kimselerden olmayı istemez misin? Ohalde şu iki ayetteki duaya devam etmelisin:
A-) " Rabbim, bana ve anama, babama lutfettiğin nimete şukretme, Senin beğeneceğin faydalı bir iş yapmamı gonlume ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarının arasına koy". (Neml:19).
B-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şukretmeye razı olacağın yararlı işleri yapmaya sevkeyle, benim icin neslimden de salahı devam ettir. Ben Sana yoneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).
9-) Hem dunyanı hem ahiretini toplayan şeyi sana gostereyim mi? Ohalde Allah'ın emirlerini gucun yettiği kadar yerine getirmeye calış: " Ey insanlar, ruku edin, secde edin, Rabbinize ibadet edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. " (Hac:77).
10-) Butun herşeyin ozunu gostermemi ister misin? " Allah'a inandım de, sonra da dosdoğru istikamet uzere ol. "