CES 2020 etkinliklerinde yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Teknoloji ureticileri, birbirlerinin peşi sıra urettikleri yeni teknolojileri tuketicilere tanıtıyorlar ve bu sayede de tuketiciler hemen her sektorde hangi gelişmelerin yaşanmakta olduğunu yakından gorme imkanı yakalıyorlar. CES 2020 etkinliklerinin ikinci gununde sahne alan şirketlerden bir tanesi de ISARA oldu.
ISARA, kuantum guvenlik sistemleri uzerinde calışmalar yuruten şirketlerden bir tanesi ve zaman zaman onemli projelere imza atabiliyor. Şimdi, geliştirdiği son teknolojiyi tuketicilerle buluşturan ISARA, Karma Revero GT isimli bir araca entegre ettiği kuantum guvenlik sistemiyle teknoloji tutkunlarını kendisine hayran bıraktı. ISARA'nın yeni teknolojisi, geleceğe olan bakış acınızı değiştirecek turden.
[h=2]ISARA'nın kuantum guvenlik sisteminin entegre edildiği Revero GT[/h]
Otomobil sektoru, son birkac yıldır buyuk bir değişimin icerisinde. Otomobil ureticileri, urettikleri aracları gunumuz teknolojileriyle donatıyorlar ve otomobilleri artık daha akıllı bir hale getiriyorlar. Hatta bazı otomobil ureticileri, araclarına uzaktan destek ve yazılım guncellemeleri sağlıyor. İşte bu durum, beraberinde bazı sorunları getiriyor.
Hayatımıza yeni yeni giren kuantum bilgisayarlar, sektoru ciddi anlamda değiştiriyor. Cok yuksek hesaplama gucu gerektiren işlemler, kuantum bilgisayarlar sayesinde kolaylıkla tamamlanıyor. Ancak bir kuantum bilgisayar, kotu amaclar uğruna kullanıldığında buyuk sorunlara yol acabilir. Orneğin bir kuantum bilgisayar, otomobil ureticilerinin kablosuz guncelleme gonderdiği sistemlerin şifreleme ve guvenlik sistemlerini sadece saniyeler icerisinde aşabilir.
Bu gibi riskleri duşunen ISARA, geliştirdiği yeni teknolojiyle araclara kuantumguvenlik onlemleri sunuyor. Boylelikle hem otomobil ureticileri hem de tuketiciler, yaşanabilecek sorunlara karşı korunmuş oluyorlar. Konuya ilişkin acıklamalarda bulunan ISARA CEO'su Scott Totzke, otomobiller akıllandıkca veri ve dolayısıyla da surucu guvenliğinin sağlanmasının buyuk bir onem arz ettiğini ifade ediyor.
ISARA'nın elektrik motorlu bir arac olan Revero GT'ye eklediği kuantum guvenlik sistemi, bir hibritşifreleme imkanı sunuyor. Bu calışmayı hem arac hem de merkez uzerinde gercekleştiren ISARA, boylelikle kuantum sistemlerin hemen hemen tum guvenlik risklerini ortadan kaldırmış ve arac ile merkez arasındaki bulut bağlantısını başarıyla sağlamış oluyor.
Dunyanın İlk Kuantum Guvenlik Sistemli Aracı CES 2020'de Ortaya Cıktı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Dunyanın İlk Kuantum Guvenlik Sistemli Aracı CES 2020'de Ortaya Cıktı