Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran'ın dun geceki saldırılardan once kendilerine sozlu olarak bilgi verdiğini acıkladı. Abdulmehdi, Irak'taki Amerikan askerlerinin hedef alınacağını oğrendiklerini ancak Tahran'ın hangi noktalara saldıracağına dair bilgi vermediğini soyledi. Saldırıdan haberdar olur olmaz Irak guclerini uyardığını soyleyen Abdulmehdi, Irak veya koalisyon guclerinden yaralanan asker olmadığını belirtti.
Irak Başbakanı, ABD ussune yapılan İran saldırısından haberlerinin olduğunu ifade etti. Irak ordusundan yapılan acıklamada ise "Yarım saat icerisinde topraklarımıza 22 fuze atıldı" ifadelerine yer verildi.
[h=3]IRAK'IN SALDIRIDAN HABERİ VARDI[/h] Irak ordusunun herhangi bir kayıp vermediğini aktaran Başbakan Abdulmehdi, "Saldırı oncesi İran'dan sesli mesaj aldım. Saldırının yalnızca ABD askerlerinin bulunduğu alanlarda olacağı soylendi, tam konum paylaşılmadı. Hava ussune ve diğer alanlara fuzeler duşerken ABD'den cağrı aldım. Saldırıdan haberim olduğu anda ivedilikle Irak guclerini uyardım. Bu tehlikeli kriz Irak, bolgemiz ve hatta dunyayı tehdit ediyor" şeklinde konuştu.
[h=3]"22 FUZELİ SALDIRI"[/h] Irak hukumetine bağlı Guvenlik Medya Ağından yapılan yazılı acıklamada, "Irak toprakları, 01.45 - 02.15 saatlerinde 22 fuzeli saldırıya maruz kaldı. Soz konusu fuzelerden 17'si Ayn el-Esed Hava Ussu'ne, 5'i ise Erbil'e (ABD ussune) isabet etti" ifadesi kullanıldı.
[h=3]IRAK GUCLERİNDEN OLU YOK[/h] Fuzelerin tumunun koalisyon guclerinin (ABD) karargahlarına duştuğu kaydedilen acıklamada, Irak guclerinden ise herhangi bir can kaybı ya da yaralananın olmadığı bildirildi.
Balistik fuze nedir? Balistik fuze turleri nelerdir? Balistik fuze menzili nedir? İran, Trump'ın "Milyarlarca dolara mal oldu" dediği ussu vurdu ABD'nin Erbil ussu ve Ayn el-Esad ussu nerede? İran'ın fuze saldırısı yaptığı Erbil ussu nerede? İran'ın saldırı yaptığı Ayn el-Esad ussu nerede? İran'ın ABD uslerine fırlattığı fuzelerden en net fotoğraflar geldi [h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Irak Başbakanı: İran, ABD ussune saldırmadan once bize bilgi verdi
Son dakika: Irak Başbakanı: İran, ABD ussune saldırmadan once bize bilgi verdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: Irak Başbakanı: İran, ABD ussune saldırmadan once bize bilgi verdi